Краса та здоров'я

У здоровому тілі — здоровий дух: 10 причин займатися спортом

В умовах сучасного світу, коли більшість людей веде сидячий і малорухомий спосіб життя, необхідно виділяти час на заняття спортом, щоб елементарно підтримувати себе в тонусі.

Під заняттям спортом ми маємо на увазі  не спорт, яким займаються професійні спортсмени, а різну фізичну активність: тренування в спортзалі, пробіжки на свіжому повітрі, танці, плавання, фітнес та ін..

А щоб у вас виникло бажання займатися спортом, у нас для вас є

ТОП-10 мотивацій для занять спортом

  1. Спорт уповільнює процес старіння! Оскільки покращується робота серця і нормалізується кров’яний тиск, то й здоров’я поліпшується.
  2. Омолодження шкіри. При заняттях спортом організм отримує більше кисню, ніж при сидячому і малорухомому способі життя. А чим більше кисню, тим активніший кровообіг. Тому приплив свіжої крові безпосередньо покращує стан шкіри і сповільнює процес утворення зморшок.
  3. Схуднення та підтримка необхідної ваги тіла. Займаючись спортивними вправами, можна контролювати апетит завдяки тому, що збільшується кількість ендорфінів, які виділяє мозок у таких ситуаціях. Ендорфіни запобігають передчасному виникненню почуття голоду, допоки організму не знадобиться справжня «підзарядка».
  4. Заняття спортом допомагають зняти нервове напруження. Виконуючи чергову фізичну вправу, можна звільнитися від зайвого адреналіну, однієї з головних фізіологічних причин роздратованості, спричинених стресом.
  5. Відмінний фізичний стан організму. Обов’язково треба наголосити на прекрасній фізичній формі, якої досягають в процесі регулярних спортивних занять. М’язи підтягуються, обсяги зменшуються, форми тіла стають привабливішими. Невже це не привід для того, щоб встати трошки раніше і зробити хоча б 10-хвилинну зарядку?
  6. Розширення кола знайомих. Відвідуючи тренажерні зали, танцювальні групи та фітнес-центри, ви знайдете багато нових знайомих і друзів, розширите свій світогляд, що є дуже вагомим пунктом у довгому списку «плюсів» заняття спортом.
  7. Стабільність гормональних показників організму. Регулярні заняття фітнесом, ранкові пробіжки, хореографія значно покращують гормональний фон. Сьогодення показує, що гормональний дисбаланс — це одна з актуальних та поширених проблем серед молоді, а особливо жінок, що часто позбавляє щастя материнства. Три заняття фізичними вправами на тиждень — і можна значно зменшити ризик дисбалансу гормонів.
  8. Боротьба зі шкідливими звичками. Займаючись спортом, легше відмовитися від шкідливих звичок, а особливо паління. Вправи добре стимулюють обмін речовин. Відомо, що спортсмени, які кинули палити, простіше справляються з великими навантаженнями, оскільки в них покращується постачання тканин киснем, яке, звісно ж, ускладнюється, коли людина палить.
  9. Прекрасний настрій і як результат — підвищення ефективності занять. Найголовніше — люди, які займаються спортом задля свого фізичного здоров’я та гарного настрою свідомо, а не тому, що хтось розповів, як це корисно чи модно в наш час, підвищують результативність занять вдвічі!

Джерело: В здоровому тілі — здоровий дух

Ще статті по темі

Один коментар

  1. ще один матеріал-мотивацію, чому варто почати займатися спортом, ви знайдете у №8 психологічного журналу “Експеримент”

Back to top button