Люди

Люди: дніпрянка Іра Пономаренко – про безмежну любов до Чернігова

Іра Пономаренко народилася і тривалий час жила у Дніпрі. Там вона навчалася в університеті та працювала. Але зустрівши свого майбутнього чоловіка, познайомилася з Черніговом, закохалася та переїхала.

«Мій чоловік військовий із 2014 року. Ми познайомилися на весіллі його побратима та моєї найкращої подруги. Так вийшло, що я була дружкою, а він, відповідно, дружбою. Це було у 2018 році», – згадує дівчина.

Іра зазначає, що навіть і думки ніколи не мала переїжджати кудись із Дніпра, адже почувалася там максимально комфортно.

«Коли ми з майбутнім чоловіком почали зустрічатися, він спершу переїхав до мене у Дніпро, але тривалий час не міг знайти там собі роботу. Я працювала менеджером, але це мені не дуже подобалося, тому вирішила звільняться і взагалі щось змінювати в житті. І ось уже влітку 2019 року ми переїхали до Чернігова, я сама запропонувала чоловікові», – розповідає вона.

Цікаво, що вперше Іра побувала в Чернігові у 2018 році, і ще тоді чоловік жартома пропонував переїхати сюди жити, та всерйоз це ніхто не сприймав. Дівчині знадобилося пів року, аби зрозуміти, що чоловік мав рацію.

«Коли я вперше приїхала до Чернігова, то мої очікування і реальність не збіглися, адже в мене завжди був такий стереотип, що Чернігів – це велике село, що тут немає чого ловити, тут негарно, тут живуть непрогресивні селюки. Така в мене була думка про місто, навіть не знаю чому, адже до цього я жодного разу не була в Чернігові. 

І коли я вперше приїхала, сказати, що я очманіла – це нічого не сказати. У мене був захват, я не розуміла, чому це місто не рекламують для туристів, про нього мало кажуть в інфопросторі. Бо Чернігів – надзвичайно гарний, чистий, і люди тут значно добріші, аніж у Дніпрі. Я закохалася з першого погляду.

Те, що одразу викликає захоплення – чистота у місті, зелені території, парки, де можна просто сісти, відпочити, попити каву, побалакати.

У Дніпрі, на жаль, такого немає. Там мало смітників на вулицях, тож бувало таке, що навіть пусту пляшку доводилося нести мало не додому. Цікаво, що після першої поїздки до Чернігова чоловік одразу повіз мене на Голубі озера, аби остаточно закохати у Сіверський край», – каже Іра Пономаренко.

Дівчина зазначає, що саме люди створюють атмосферу в місті. Зараз її оточують люди, які хочуть розвиватися, мають правильні сімейні цінності та бачать однаково майбутнє України: «У Дніпрі люди більш хамовиті, агресивні, навіть можна сказати, що бидловаті. Я часто жартую, що в Дніпрі я не жила, а виживала, бо мешкала я в кримінальному районі.

Коли до Дніпра приїжджала мама чоловіка, то казала, що це сіре місто. Звісно ж, у Дніпрі є гарні місця, де можна відпочивати, гуляти, але це окремі місця, а в Чернігові, хоч куди б ти пішов, тобі всюди гарно, всюди кайфово, всюди душевно. Тобі просто хочеться тут залишитися. У Дніпрі люди поспішають зробити кар’єру і тому подібне, це, звісно, круто, але ти не ловиш кайфу від миті життя, а в Чернігові, вийшовши на вулицю, ти можеш зловити цю мить, цю хвилину, годину та кайфонути від життя».

Тож цього літа Іра з друзями влаштували екскурсію містом із Володимиром Пилипенком, аби дізнатися цікаві факти та відкрити для себе Чернігів по-новому. За словами дівчини, живучи 25 років у Дніпрі, у неї не виникало бажання дізнаватися більше про історичні пам’ятки міста, собори та визначні місця, на відміну від Чернігова.

Іра Пономаренко каже, що не сумує за життям у Дніпрі, адже зі своєю кращою подругою вони бачаться регулярно, а з родиною спілкуються телефоном.

Окрім краси і затишку в місті, Іра побачила Чернігів як місто можливостей.

«Чернігів для мене відкрився як місто можливостей. Я з 15 років мріяла стати журналістом і цього літа я здійснила свою мрію, потрапила до медіашколи, а після закінчення навчання почала працювати в редакції «Челайн». Я надзвичайно рада, що потрапила саме до «Челайн», бо хоч і небагато часу ще працюю, але в цій редакції я – «вільна птаха» своїх думок, своїх бажань. Це дуже круте поєднання, коли те, що мені цікаво, я можу втілювати у своїй роботі. Я почуваюся щасливою людиною, а похизуватися цим може не кожен», – впевнена Іра Пономаренко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Білоус Світлана

Ще статті по темі

Back to top button