Люди

«ЛЮДИ»: Феномен Олександра Лаптія: кіно, театр, музика і життєва динаміка

В чому сенс життя? Тисячі мудреців та філософів в різні часи ламали голови над цим одвічним питанням. Ймовірно, у кожного з нас своя відповідь на цю непросту дилему. Для відомого українського актора, нашого земляка Олександра Лаптія сенс життя – в самому житті. Олександр – феноменально активна, творча, талановита і різностороння людина. Саме про нього і піде мова сьогодні у рубриці «Люди».

29314657_1737861486272288_5924625076631633920_o

Зйомки в кіно, театральне мистецтво, музика, культура приготування традиційного китайського чаю, медитації та багато інших напрямків – все це встигає робити Олександр Лаптій. Та про все по порядку. Давайте знайомитися.

«Виріс я в спальному районі Чернігова, який зветься «посьолок ТЕЦ». Навчався в ЗОШ № 24, закінчив Чернігівський педагогічний університет (факультет фізичного виховання. Потім був КНУКІМ (факультет театральної режисури). Також навчався у Москві у видатного Анатолія Васильєва. Нині я актор українського кіно та відеоблогер», — розповідає про себе Олександр.

Зараз він розвиває youtube-канал, присвячений культурі традиційного китайського чаю.

35970567_796315717242967_6293425152310902784_n

«Моє хобі – гра на музичних інструментах. Люблю також читати. Улюблені книги: Х. Кортасар «Гра в класики», Артуро Біой Касарес «Винахід Мореля». Дивлюся багато кінофільмів. Улюблені режисери: Алехандро Ходоровський, Бігас Луна, Шльондорф, Алекс Ван Вармердам та багато інших. Про музику можу писати та говорити довго. До речі, колись на радіостанції «Новий Чернігів» робив авторську програму «Wake up» про музику контр та субкультурну тенденцію. Телевізор не дивлюсь вже більше 10 років, бо ящик – це перший крок до хвороби Альцгеймера», — зазначає Олександр Лаптій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтори години з «Кіборгами»: у Чернігові презентували довгоочікуваний фільм (Відео)

На запитання «в чому сенс життя», він відповідає по-філософськи – «Сенс життя в самому житті»!

Окрема сторінка життя Олександра – це театр.

«Якщо розказувати про театр, то це займе багато часу. Улюблені ролі в театрі:0 Ірод (вистава «Саломея» за О. Вайльдом та Люцифер (вистава «Каін» за Байроном, режисер І. Яцко. Люблю свої вистави, які створив як режисер. Деякі з них досі ідуть в московському театрі «ШДИ». В кіно пощастило створити декілька яскравих образів,зокрема, первосвященика Каіфу у стрічці «Варавва», кримського татарина Тагіра у стрічці «Черкаси» (реж. Т. Ященко). Зараз працюю в дуже цікавому проекті, але не буду поки розкривати всіх таємниць», — інтригує Олександр Лаптій. До речі, актор також знявся в повнометражному українському фільмі «Кіборги».

35852499_796315697242969_8301146127797846016_n

На більшість запитань чоловік відповідає по-філософськи.

«Про які вчинки шкодую? Вчинки, які скоєні – то все в минулому. Навіщо туди озиратись?! Є «тут» і «зараз». Мрії? Мрії… Мрії – то завжди складно і як правило дуже особисте, що б про них розказувати», — зазначає Олександр.

На традиційне запитання нашої рубрики «яким бачите майбутнє України», Олександр Лаптій відповів так – «Я не провидець, але мені хочеться вірити, що ми все подолаємо».

Наостанок пропонуємо вам кілька цікавих відео з сторінки Олександра Лаптія у Facebook.

Фото – зі сторінки Олександра Лаптія в Facebook

Спілкувався Павло Солодовник

Ще статті по темі

Back to top button