Суспільство (відео)

Чернігівські мандрівники поділились спогадами з подорожей (Відео)

Із 211 км та 111 ходових днів, не побоявшись спеки та труднощів, чернігівський мандрівник пройшов перший етап. Почав із української частини Миколаївської, Херсонської та Одеської областей уздовж Чорного моря.

— Миколаївську область я пройшов швидко, бо там і відрізок невеликий. Від Очакова до Коблево обходив тільки лимани, потім Одеська область, 3 дні в Одесі провів. Що було найцікавіше на українському відрізку маршруту? Кінбурнська коса – це дуже унікальне місце. Природа, піщана коса, соснові ліси й унікальні флора і фауна, — Олександр Воліщук, мандрівник.

Після українського відрізку почав із Румунії. 340 км пройшов за 15 днів. Під час мандрівки Олександр замінив 3 пари взуття. Ночував у наметі.

— Було дуже цікаво і дуже приємно на цьому румунському шляху зустрічати людей, які тебе розуміють, розуміють твою мову. Мене дуже добре приймали румунські старовіри, жодних проблем я там не мав, — Олександр Воліщук, мандрівник.

Найбільше Олександра вразила Туреччина, в якій він провів 2 місяці, блукаючи чорноморським узбережжям.

—  56 ходових днів. Туреччину пройшов фактично за два місяці, 1700 км. Дуже красиві місця, турецьке село дуже красиве, старовині будинки там ще 19 століття, двохповерхові, дерев’яні. Люди гостинні, — Олександр Воліщук, мандрівник.

Під час подорожі Туреччиною мандрівник зазначив, що вона все ж таки погіршилась, порівняно з минулими роками.

— Проблеми із тероризмом, з війною на південному сході Туреччини позначилися певним чином і на людях, Стали більш обережнішими в спілкуванні, більш стурбованою стала поліція. Якщо раніше всю Туреччину можна було проїхати без зупинок, перевірок, то зараз кожна машина поліцейського патруля зупиняє, перевіряє, паспорт, питають, куди та звідки, — Олександр Воліщук, мандрівник.

Після Туреччини дійшов до грузинсько-абхазького кордону, де завершив свій перший етап подорожі. Другий етап своєї фантастичної подорожі починатиме в березні.

Ще одна відважна чернігівська мандрівниця Ксенія Мірошниченко автостопом вирішила покорити простори Центральної Азії.

— Початкова фінансова сума становила 200 доларів та 1000 російських рублів. Маршрут пролягав так: Росія, Грузія, потім Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, знову Казахстан і через Росію, через Урал поверталася додому.

Дуже мене здивували в цих країнах люди, настільки відверті, настільки звичайні, тебе бачать й одразу кличуть до домівки в гості Для мене Азія була таким собі світом, де є люди, а не архітектура, не Ейфелева вежа, наприклад, чи щось подібне, а там можна поспілкуватися насамперед із людьми, а не якимось голими будівлями, — Ксенія Мірошниченко, мандрівниця.

Подорожі для відчайдушних мандрівників не завершуються. Вони знову покорятимуть світ, щоб потім ділитися з нами своїми враженнями. Якщо ви мрієте здійснити таку цікаву мандрівку, то починайте змінювати свій буденний маршрут на незвичайний.

Ще статті по темі

Back to top button