Суспільство (відео)

Чернігівський «кіборг»: спали в калюжах і гризли лід (Відео)

Вадим Бойко – один із «кіборгів», які захищали від російських окупантів Донецький аеропорт. Він не звик до публічності. Тому в ролі оратора бути непросто.

Його запросили до Історичного музею з нагоди Дня Збройних сил – розповісти школярам про героїчну сторінку новітньої української історії, про захист летовища Донецька, що став символом нескореності і сили духу наших воїнів.

Хоч минули вже роки, та, демонструючи фото, Вадим немов знову поринає в ті часи.

«Спали на бетоні, в калюжах. Нічого не було. Конструкція – металопластик та гіпсокартон. Укриття не було жодного»,захисник Донецького аеропорту Вадим Бойко.

Захисник каже, що пішов захищати українську землю від російських окупантів добровільно. Зарахували до 90-го окремого аеромобільного батальйону. Першого дня на летовищі було дуже страшно, а потім звик. Коли терористи підірвали термінал, Вадим мав замінити побратимів, але не встиг.

«Територія велика. Стояли в терміналі 116 осіб. Тримали форпост», — захисник Донецького аеропорту   Вадим Бойк.

Багатьох друзів Вадима вже немає серед живих. А ті, хто встояв, стали прикладом мужності для новобранців. Саме на таких тримається українська армія і за ними майбутнє.

«Був командир взводу, потім комбатом став. Йому 25 років. Капітан уже. Був поранений. Отакі хлопці робитимуть нашу армію, не генерали, які на турніку не підтягнуться, а всі в нагородах»,захисник Донецького аеропорту Вадим Бойко.

В армії за Вадимом закріпився позивний «Цар». Бо жартома при знайомстві називався як відомий персонаж фільму «Іван Васильович змінює професію».

Журнаіст Юрій Михуля

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button