Суспільство (відео)

Чернігівці стали свідками «народження» скляної новорічної кульки (Відео)

У новорічно-різдвяний період кожна людина прагне хоча б трішечки чудес. І особливо діти, які в них щиро вірять і нетерпляче чекають. А як відомо, хто чекає – той отримує вдвічі більше.

«Незвична екскурсія на фабрику ялинкових іграшок кличе чернігівських дітлахів стати свідками маленького новорічного дива», — Альона Макаренко, журналіст.

Справжнісінька Снігуронька вручає юним мандрівникам солодкі подаруночки і проводжає у святкову подорож на Клавдіївську фабрику ялинкових прикрас, що під Києвом. Так уже традиційно до новорічно-різдвяних свят казкові пригоди для чернігівських дітей організовує депутат міської ради Володимир Коваленко.

«Запрошені діти з батьками, загалом 60 осіб. Ми їдемо до Клавдієво-Тарасового, дивимося, як робляться ялинкові іграшки, охочі матимуть можливість взяти участь у майстер-класі й самостійно розмалювати собі ялинкову прикрасу. Це організовано з моїми колегами, захід для людей безкоштовний. Ця екскурсія не перша, ми організовували екскурсії до Клавдієво-Тарасового на новорічні свята й минулого року, організовували екскурсії до Менського зоопарку, і до м. Києва. А взагалі намагаємося організовувати дозвілля для дітей», — Володимир Коваленко, депутат Чернігівської міської ради, «Наш край».

У передчутті казкових пригод чернігівці вирушають автобусом на одну з найстаріших в Україні фабрик ялинкових прикрас, що зберігає традиції майстерності виготовлення скляних кульок уже багато десятиліть. Зустрічає юних сіверян чарівний ельф.

«Вітаю вас на Клавдіївській фабриці ялинкових прикрас», — екскурсовод.

Він же розказує дітям про таїнство народження, сріблення й розмальовування скляних кульок. Запрошує до першого в Україні Музею ялинкових іграшок із усього світу, казкового містечка в мініатюрі, чарівної кімнати з сюрпризом та унікального «Ермітажу».

Та найбільше чернігівській малечі сподобалась остання частина екскурсії – майстер-клас із розпису ялинкової кульки власноруч.

«Я малюю собачку – символ 2018 року», — Ліза, учасниця екскурсії.

«Я буду вішати цю ялинкову прикрасу кожен рік і буду згадувати про цю поїздку на фабрику ялинкових іграшок», — Данило, учасник екскурсії.

-Ми бачили багато іграшок з різних країн, вони були дуже гарні.

Щирий сміх, щасливий блиск в очах, захоплюючі обговорення побаченого й почутого – дивовижна подорож до новорічної казки не залишила байдужими навіть дорослих чернігівців.

«Ми вибрали таку іграшку – файну україночку, і написали «Моя Україна», це синочок придумав. Дуже дякуємо Володимиру Вікторовичу за такий гарний настрій і таку нагоду побувати тут, у цій казці», — Олена і Артем, учасники екскурсії.

«Такий подарунок на Новий рік для нашої родини. Це гарні емоції, гарний настрій для мене, моєї доньки», — Олександр і Оленка, учасники екскурсії.

Тепер учасники екскурсії переконані – 2018 рік має принести в їхні родини тільки сміх і щастя, адже, як кажуть, як новий рік зустрінеш, так його і проведеш.

— З Новим роком!

Ще статті по темі

Back to top button