Суспільство (відео)

Держись, Хома, іде зима: у Чернігові вже працюють пункти обігріву (Відео)

Зима нарешті набирає обертів, по всій Україні сніжить, синоптики обіцяють навіть 40 сантиметрів опадів. Після вихідних температура понизиться, очікуються 10 градусів морозу. З огляду на погіршення погодної ситуації, в Чернігові розпочали свою роботу стаціонарні пункти обігріву.

Один із них розташований у міській лікарні № 2, тут, розповідають, до негоди готові – мають тепле пиття та навіть сало і горіхи. Від початку морозів обігріли вже чотирьох людей. Людина може звернутися до пункту протягом усієї доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці готові допомагати водіям, яких спіткало лихо.

«Є для них умови, щоб вони переночували і поїли. І якщо потрібна медична допомога, наприклад, рентген зробити, ми їх, звісно, приймаємо. Обстежуємо, вимірюємо тиск, пульс, слухаємо. Заводимо документацію в прийомному відділенні», — завідувач приймального відділення ЧМЛ № 2 Наталія Ястремська.

Подібні пункти працюватимуть у кожній міській лікарні при прийомних відділеннях. У лікувально-профілактичному закладі «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення» та в Центрі соціальної адаптації і реінтеграції безпритульних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хрещення 15-й маршрут підвозитиме чернігівців до пляжу.

Також зігрітися можна в приміщеннях територіальних центрів соціального обслуговування. На відміну від лікарень, звернутися можна тільки в робочий час – з 8-ї до 17-ї години. У Деснянському районі зазначають: почали приймати людей із перших морозів, але за браком коштів не можуть надати харчування.

«Була жіночка, зранку приходила, попросила гарячого борщу. На жаль, у нас немає умов для приготування їжі, ні виділених на це коштів. Тому продуктами забезпечити ми не можемо. А у приміщені обігріти теплим чаєм ми налаштовані», — директор територіального центру соціального обслуговування Світлана Носок.

Мобільні пункти встановлювати поки що не збираються, бо вважають, що доцільніше це зробити на великих трасах. Але в разі потреби працівники ДСНС завжди прийдуть на допомогу.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Завідувач приймального відділення має ім’я Наталія не Тетяна!!! Виправте будь ласка!

Back to top button