Суспільство (відео)

Вороги на кордоні та антиалкогольний провал Куліча: Чернігівщина провела ювілейну сесію (Відео)

10-та ювілейна сесія Чернігівської обласної ради розпочалася зі звіту головного прокурора області Володимира Комашка. Очільник силового відомства здебільшого розказав про успіхи та закінчив словами класика, таким чином, акцентувавши на його, м’яко кажучи, натягнутих стосунках із представниками громадських організацій, що об’єднують колишніх АТОвців.

«Перевищує загальнодержавні 34,4 %… Стан розкриття кримінальних правопорушень в області – 39,2%. Розкриття кримінальних правопорушень, у яких особам оголошено про підозру, – 42,4%, що також перевищує середні показники по державі. 255. Відповідаючи на ті запитання, які мені сьогодні підготували, я хотів би сказати словами Оскара Уайльда «Ви знаєте, я стільки чув про вас неправди, що переконаний: ви дійсно порядна людина», — відзвітував головний прокурор Чернігівської області Володимир Комашко.

«За» – 28, «проти» – 1, двоє утримались. Рішення не прийняте.

Прокурор, прозвітувавши, одразу покинув залу, а от депутати не проголосували за його інформування. Представники ж націонал-патріотичних формувань, не отримавши можливості ставити запитання, одразу ж взялись виливати  критику і на прокурора, і на керівництво області, зокрема за відсутність на Чернігівщині протягом чотирьох місяців призначення керівника СБУ області, що загрожує національній безпеці.

«Якщо хтось не знає, що в нас зараз відбувається на кордоні. Які дивізії кацапів стоять на кордоні і як почнеться війна, звідки піде наступ. Я вам скажу. Почнеться з Чернігівської області. Луганські міліціонери досі на Межигір’ї Михалика катаються на катамаранах, замість того, щоб свою Луганщину звільняти від терористів», — зауважив громадський діяч Вадим Йовенко.

Наступним каменем спотикання на сесії стало звільнення керівників музеїв. Керівництво області звинуватило Миколу Сугоняко, очільника музею в Новгород-Сіверському, в зловживанні спиртним.

«Так. Дійсно. Людина відпрацювала 30 років. Але те, що відбувається з цим керівником, а це п’янство, не може бути сумісним із жодною посадою», — наголосив заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко.

«Ми дамо людині допрацювати до пенсії. Ну, не може керівник-п’яниця працювати на посаді», — зазначив голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Проте такі серйозні звинувачення не стали мотивацією для депутатів звільняти Сугоняко. Обранці у свою чергу кинули камінь у бік влади. Сказавши, що та заводить своїх людей на керівні посади, зокрема проводить конкурс на обрання нового керівника музею ще до звільнення нинішнього.

«Питання кумівства в призначенні на різноманітні відповідальні посади в нашій обласній раді вже досягло того, що про це треба говорити», — зауважила депутат Чернігівської обласної ради Тетяна Ковальчук.

Окремо депутати синхронно проголосували за збільшення заробітних плат голові обласної ради та його заступникам. А сам Ігор Вдовенко виявив дивовижну байдужість до своєї заробітної плати, додавши посаду голови обласної ради до однієї когорти з професією колишніх «ДАІшників», які, згідно з народними жартами, не цікавляться офіційною платнею.

«А от зараз, коли депутати проголосували за зміни, ми з вами підемо до бухгалтерії і це з’ясуємо», — підсумував голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. А как Вам то, что мы у врага покупаем уголёк и всякие ништячки?) О какой армии можно говорить, когда наша Нэнька своё ядерное оружие уничтожила, а Северной Корее наоборот помогла?)

  2. ну подумаешь выпил пять капель. Разморило на солнце. В этом новгороде-северском завыть можно от скуки. Знаю- знаю.

Back to top button