Суспільство (відео)

Кримінальні реалії віце-мера Чернігова Кириченка: чи доведуть вину «профільного» (Відео)

Про незаконну діяльність Олександра Кириченка на посаді заступника Чернігівського міського голови вже можна голлівудський блокбастер знімати.

Усі чернігівські ЗМІ мало не щоденно публікують статті про витівки чиновника.

Не встиг Олександр Кириченко відкараскатися від одного скандалу, як вмить стає «героєм» іншого. І таких корупційних випадків у чиновника в колекції вже кілька.

Та наймасштабніший «проект» профільного заступника – це оборудка з світлодіодними ліхтарями. На реалізацію цієї програми з міського бюджету виділили майже 9 мільйонів гривень. Олександру Кириченку дали «реабілітаційний» термін до 30 листопада.

Працювати в «народному господарстві» престижно і прибутково, – переконує Олександр Кириченко. А відтак, він не боїться погроз міського голови. Із так званим претендентом у народне господарство ми зв’язалися телефоном. Профільний заступник люб’язно пояснив, що нинішня посада не реалізовує його амбіцій.

— Для мене посада в міській раді не самоціль. Для мене головне – впровадити реформи.. А народне господарство… Я вам скажу так: народне господарство завжди приємне, воно приносить і моральне задоволення, і фінансове, — Олександр Кириченко, заступник міського голови.

Менш приємними для пана Кириченка повинні стати кримінальні провадження, які нині на особливому контролі в Головному управлінні поліції. Нагадаю, йому інкримінують перевищення службового становища, адже навіть після висновків технагляду він розпорядився продовжувати монтаж підробних ліхтарів.

— У нас на даний час відкрите кримінальне провадження за статтею 354 частиною 1 – зловживання владою або службовим становищем.

Ця стаття передбачає штраф від 250 до 700 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, — Сергій Бриль, речник ГУНП у Чернігівській області.

Якщо вину заступника доведуть, може позбутися свого крісла й протягом трьох років не зможе обіймати жодної посади. Та не встигли слідчі скласти всі протоколи за одним кримінальним провадженням, як Олександр Кириченко примудрився порушити ще й Адміністративний кодекс – не попередив про конфлікт інтересів, коли разом з іншими на виконкомі проголосував за продовження терміну оренди зовнішніх рекламних площин для фірми, що належить його дружині.

Хоча сам заступник не вбачає порушень зі свого боку.

— Щит дружини був установлений більше 5 років тому, відповідно, те, що воно проходило разом із кількома сотнями інших питань, я не бачу тут порушень, але буде суд, і крапку в цьому поставить суд, — Олександр Кириченко, заступник міського голови

Суд із цього питання перенесли на 15 грудня. А от чи виконає свою обіцянку міський голова Владислав Атрошенко, ми дізнаємося вже скоро.

З Олександром Кириченком пов’язують ще одну неприємну ситуацію.

Нещодавно керівник управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради Олександр Бєльський розмістив офіційне оголошення про конкурс на заміщення маршрутів для нової транспортної мережі Чернігова. Транспортне «ноу-хау» має запрацювати 10 січня 2017 року. Конкурс відкритий, чесний і рівний для всіх перевізників.

Але Олександр Кириченко як профільний заступник міського голови Чернігова був категорично проти такого чесного конкурсу і всіляко намагався завадити офіційній публікації. Адже подейкують, що він узяв гроші в одного з чернігівських перевізників і «прописав» свій варіант умов, які на руку саме тому перевізнику, який позолотив ручку.

Ну, а наразі Олександр Кириченко залишається на посаді, що ТЕОРЕТИЧНО дає йому змогу і надалі провертати багатомільйонні афери.

Ще статті по темі

Back to top button