Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніСуспільство (відео)

Секрети успіху для Коропщини : Михайло Півень має цікаві проекти розвитку краю (Відео)

Дев’ятикласник Андрійко Андрущенко з Риботина вправно справляється сокиркою. Щосуботи він приходить сюди, аби виконати мрію усіх своїх односельців. Та розчистити давно замулений ставок.

—  Запустити тут якусь рибу та хочемо ще навесні дерева посадити, бо ці попостились, — Андрій Андрущенко, мешканець села Риботин Коропського району.

Колись тут вже був ставок. Та за десятиліття – заріс чагарниками та обмілів. Розчистити єдиний в Риботині ставок мешканці просили і в сільського голови і в голови районної адміністрації. Та чиновники чомусь не відгукнулися на прохання селян.

— Звернулися й до екології нам навіть дали дозвіл,  але ніічого не було. А завдяки Михайлу Олексійовичу ось ми почали роботи, — Наталія, вчителька Риботинської школи.

Місцевий бізнесмен та просто небайдужий до людських проблем коропець Михайло Півень за минулий рік посприяв у появі більше десяти ставків в кількох селах Коропського району. Для більшості селян це не лише місце відпочинку, а й водопій для худоби та пожежний резервуар для спецтехніки.

Михайло Півень переконує, що такі суботники влаштовує разом з ініціативними мешканцями. Він забезпечує технікою, а селяни робочою силою. Так разом планують, як зробити життя комфортним.

— Тут уже пішла вода. Ми залишили ось такий острівець, потім навесні зробимо місток і з’єднаємо цей ставок із кар’єром трохи далі, щоб тут на човнах можна було плавати та молоді де було відпочити, — Михайло Півень, підприємець, меценат.

Щовихідних на Михайла Півня чекає дві родини – це вихованці Черешенської школи –інтернату. В цьому закладі є дві групи родинного виховання. Ця малеча з трьох різних сімей, проте давно вже стали однією родиною. Михайло Півень їх – хрещений батько. Його тут чекають та вихваляються своїми досягненнями

— Це якийсь гідроплан, молодець. Це саме головне, щоби діти відчували що комусь потрібні.

Своїми потаємними мріями та планами ці дітлахи діляться із своїм хрещеним батьком. А той  головний гість на усіх святах.

— Це дійсно хрещений батько. Завжди нам допомагає. У нас була дівчинка, якій він купив випускну сукню і вона була справжньою принцесою.  Влаштовує дні народження дітям і вони із захватом чекають, адже практично у них таких свят не бувало, — Світлана, заступник директора з виховної роботи.

Михайло Півень успішний менеджер. Він ніколи не був байдужим до розвитку власного регіону. А головне він ніколи не стояв осторонь людських проблем та клопотів.

— У нас частина вулиць в Коропі не заасфальтована. Коли я був головою позасипав щебенем. Так і залишилося досі. А я би хотів, щоб усі села були асфальтовані. Маю багато економічних проектів. Впершу чергу треба навести лад із аграрним сектором. Максимально треба повернути землю у села, — Михайло Півень, підприємець, меценат.

Центральна виборча комісія на 11 і 18 грудня призначила вибори в 11 об’єднаних територіальних громадах. У Коропі обиратимуть місцеву владу 18 числа. Братиме участь у виборах голови громади і Михайло Півень.

Ще статті по темі

Back to top button