Суспільство (відео)

Водії чернігівських маршруток відмовляються возити інвалідів 2 групи (Відео)

Згідно з Програмою компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян у міському пасажирському транспорті загального користування на 2017 рік із міського бюджету перевізникам буде компенсовано проїзд інвалідів першої та другої групи та низки інших категорій осіб. Новим для 2017 року став безкоштовний проїзд інвалідів другої групи. Проте деякі водії та кондуктори і в 2017-му продовжують працювати по-старому.

Так, порушення, що стосувалося відмови у перевезенні інвалідів 2 групи, було зафіксоване на 33-му маршруті. Проте слід зазначити, що випадок на цьому маршруті поодинокий і був пов’язаний більше зі «специфічністю» і самоуправством водія, а не плановим систематичним ігноруванням пільгових категорій, адже більшість водіїв цього маршруту не висловлювали претензій при пред’явленні їм посвідчення.

 «Ви кажете, що друга група не має права на безкоштовний проїзд? – Ви покажіть документ, який дозволяє другій групі їздити безкоштовно? Я вас не везу. Не показуєте документ – виходьте», — перевізник.

Що робити в ситуації, коли пільговика неправомірно висаджують із маршруту, розповів Олександр Бєльський. За його словами, необхідно записати номер автобуса, дату, час і приблизне місце порушення та звернутися до Управління транспорту та зв’язку зі скаргою особисто або телефонувати за номером 675-013. Бєльський зазначив, що головною проблемою на сьогодні залишається фіксація порушення.

«Що робити, якщо вас висаджують. Згідно з договором за безпідставну відмову від пільгових перевезень буде накладатися штраф у розмірі 170 гривень, десять неоподаткованих мінімумів. Але це ще треба довести кожному пасажиру. Це мають бути або два свідки, або відеофіксація.  Тому є проблема, особливо для людей похилого віку, зафіксувати, і тому є проблема з накладанням штрафів», начальник Управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради Олександр Бєльський.

Ще статті по темі

Back to top button