206 округ

Екс-заступник Генпрокурора Віталій Касько може поборотись за депутатський мандат у Чернігові

Зіпсувати життя найбільш одіозному, скандальному забудовнику Максиму Микитасю може Віталій Касько.

Екс-заступник Генпрокурора, який пішов із органів через скандал із справою «діамантових прокурорів», може поборотися за вакантний 206-й округ. У фракції «БПП» Солідарність» таку ідею активно обговорюють у групі так званих младореформаторів, до якої входять, зокрема, Андрій Ільєнко, Єгор Фірсов,Михайло Головко, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук.

Нагадаємо,на цьому окрузі вже фактично розпочав виборчу кампанію, зокрема і, давній партнер мера Чернігова директор «Укрбуду» Максим Микитась.

ДОСЬЄ:

Екс-заступник генпрокурора України Віталій Касько народився у 1976-му у Львові. У 1998 році з відзнакою закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка. Почав роботу в органах прокуратури на посаді слідчого Львівської транспортної прокуратури.

Із червня 1999-го до квітня 2002-го обіймав посади старшого слідчого, заступника начальника слідчого відділу управління нагляду за дотриманням законів органами,які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство прокуратури Львівської області.

Із квітня 2002-го по жовтень 2005-го працював у центральному апараті Генеральної прокуратури України старшим прокурором відділів екстрадиції та доручень, правової допомоги, міжнародного співробітництва, договірно-правового відділу міжнародно-правового управління.

З жовтня 2005 р. по квітень 2007 р. займався приватною адвокатською практикою.

Після повернення в органи прокуратури з квітня 2007-го по грудень 2010-го очолював міжнародно-правове управління ГПУ.

У грудні 2010 року повернувся до власної адвокатської практики. З жовтня 2013року – партнер і керівник департаменту кримінального права адвокатського об’єднання Arzinger.

Із травня 2014 року Віталій Касько призначений заступником генерального прокурора України Віктора Шокіна.

15лютого 2016 року Касько на брифінгу заявив про те, що подав Шокіну рапорт про звільнення з ГПУ. За його словами, «останньою краплею став черговий перерозподіл обов’язків у ГПУ». «Шокін забрав у мене всі функції й інструменти. Вести та контролювати справи, зокрема і справу «діамантових прокурорів», – сказав Касько.

На початку квітня розгорівся скандал навколо нібито незаконно привласнених Каськом службових квартир. А також хабара у вигляді будинку біля Міжгір’я. Незавершене будівництво в селі Нові Петрівці по вулиці Польовій, 81 перейшло у власність Каська на підставі договору дарування від 06.05.2009 року. Саме в цей період Касько працював у ГПУ.

Джерело: bigmir.net

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Не могу сказать, кто хуже, но Микитась в моих глазах — это большее зло. Его компании не один год финансировались Азаровым и Сашей-стоматологом через Атрошенко, конечно не сами они чеки подписывали.. Микитась с Атрошенко получали и получают выгоду, а черные деньги перегоняются в оффшоры, вместо того, чтобы в виде честных налогов задерживаться в Украине!

    1. Мало того, Микитась берется за стройки, от которых отказались другие компании. Даже его конкуренты считают его беспридельщиком.. Представьте, он строит жилой дом прямо около киевского реактора!

Back to top button