АФІША

Куди податись у Чернігові на цих вихідних? Анонс на 14-15 травня

5735ccb634ed92У суботу, 14 травня, о 14:00 в парку навпроти Мегацентру активісти Чернігівського відділення Всеукраїнської Мережі людей, що живуть з ВІЛ і майстри магазину — студії рукоділля  проведуть благодійний hand made майстер-клас «В ім’я життя!». Збиратимуть кошти для закупівлі життєво необхідних ліків для ВІЛ-позитивних людей.

 

 

5735cccc77d6d3Чернігівський обласний історичний музей імені Тарновського запрошує на дві цікаві історичні виставки: «Церковне і світське срібло XVII-XX ст.» і «Нові археологічні дослідження Чернігівщини». Відвідати їх цікаво і дешево. Від 3-10 гривень коштує квиток на дорослого, 2-5 гривень дитячий та студентський.

 

 

5735ccecf10e74Зустріч з любов’ю в серці» відбудеться у Чернігівському обласному філармонійному центрі. Початок об 15:00, вхід вільний.

Розважити малечу цієї суботи можна у Чернігівському театрі ляльок. 14 травня тут відбудеться прем’єра  спектаклю «Хлопчик Мотл».

А у неділю, 15 травня, тут же фантазуватимуть на тему казок Шарля Перро «Червона шапочка».

Початок об 12:00. Вартість квитків – 25 гривень.

 

5735cd2923eb75Атракціонне містечко працює в центральному парку культури та відпочинку з 10.00 до 20.00. З 12-00 до 15-00 тут відбудеться профорієнтаційний інтерактивний дитячий захід «Місто професій». Для участі запрошуються діти від 2-х до 18-ти років у супроводі батьків.

Кожна дитина має можливість спробувати себе в усіх представлених професіях та у вигляді гри отримати розуміння важливості тієї чи іншої професії.

 

Концепція проекту: в парковій зоні розгортається імпровізоване містечко. При вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій та має можливість «влаштуватись на роботу». Пропонують такі вакансії: рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, патрульна поліція, лікар, соціальний працівник, криміналіст. «Сумлінні працівники» отримують «заробітну плату», за яку мають можливість купувати в «крамниці» солодощі та подарунки.
prazdnik-kukol[1]У Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» цими вихідними продовжать експозиції присвячені загадковій Японії.  Центральне місце на виставці займають ляльки. Нагадаємо, що Японію вважають «Країною 10000 ляльок». Тож, в експозиції є ляльки, що призначені для свят на День дівчаток (3 березня) і День хлопчиків (5 травня). Також тут представлені обладунки самурая в мініатюрі, сувенірні ракетки, фігурне зображення кота, що приносить удачу, та багато іншого.

 

Поруч із японською представлена і українська авторська лялька. Від талановитої майстрині з Корюківки Марини Шикалової.

5735cd4e61fe27У колекції народної майстрині понад сто ляльок. Кожна вражає своїм неповторним образом та емоціями. Звісно, багато ляльок родом з дитинства, але немало персонажів і з дорослого життя, є декілька прототипів реальних людей.

 

 

 

 

FLBHUD_400w_250h[1]У воєнно-історичному  музеї триває виставка до 30-річчя Чорнобильської трагедії «Лиш пам’ять, усе пам’ятає». Також цього тижня відкрилась виставка про героїв АТО «На наших плечах Україна», на якій представлено прапори українських батальйонів, фотографій і особистих речей чернігівців-учасників АТО.

Виставки працюють з 9,00 до 16,30. Вартість квитків: 5 гривень дорослий, 3 гривень студентський та дитячий.

 

 

5735cd83e28429Музей імені Михайла Коцюбинського запрошує на заходи з нагоди Міжнародного дня музеїв. Це цикл заходів об’єднаних назвою «Зустрінемось у музеї».

З 14 до 18 травня на відвідувачів музейних дійств чекають концерти і майстер-класи, театральні вистави і презентації музейних видань, знайомства з цікавими людьми та  літературно-мистецькі вечори.

Вхід на заходи, що проходять з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв, безкоштовний.

 

 

akvarium_oformlenie_3_6[1]Любителі підводного світу можуть побувати на виставці екзотичних акваріумних рибок та рослин, яка проходить у виставочній залі акваріумних риб (пр. Миру, 24) з 10 до 19 години. Вартість квитків 5 гривень дорослий, 2 гривень дитячий, покупцям – безкоштовно.

 

 

 

p8cVYZp0TZo[1]А у суботу, 14 травня, у міському палаці культури о 17.00 буде проходити відкритий чемпіонат Чернігівщини по бодибілдингу і фітнес-бікіні.

 

 

 

 

T60hh81g3BQ[1]Всіх небайдужих до автоспорту та екстриму запрошує картинг-центр. Об 11:00, 14 травня на картодромі відбудеться перший етап Чемпіонату по хобі-картингу «Fun kart fight 2016».

 

Ще статті по темі

Back to top button