Кримінал

У Чернігові затримали донецьких гастролерів (Фото)

Оперативники кримінальної поліції Чернігова припинили діяльність серійних злочинців-гастролерів, вихідців із Донецького регіону.

Отримавши інформацію про приїзд до Чернігова «гастролерів», оперативники затримали їх «на гарячому» під час скоєння чергової крадіжки з автотранспорту.

Раніше судимий за аналогічні злочини 27-річний уродженець Горлівки Донецької області використовував для цього грабер автомобільної сигналізації «Sheriff» (сканер).

У зловмисника вилучені викрадені речі — три ноутбуки «Lenovo» загальною вартістю 34 тисячі гривень і знаряддя злочину — сканер.

Також отримана інформація сприяла запобіганню серії квартирних крадіжок, оскільки в іншого приїжджого гастролера — 29-річного уродженця Костянтинівки Донецької області — був вилучений цілий арсенал приладів і відмичок для їх скоєння, які останній планував скоювати в Чернігові.

Правоохоронці встановили, що злочинців запросив до себе на тимчасове проживання чернігівець, який відбував покарання разом із затриманими.

Наразі один зловмисник заарештований і перебуває в слідчому ізоляторі, він надав правдиві свідчення щодо скоєння 5 крадіжок з автівок чернігівців шляхом сканування сигналізації.

За фактами крадіжок відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) — карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button