Кримінал

Уродженець Чернігівщини та директор із вантажних перевезень «Укрзалізниці» напідпитку врізався в авто фотографа «Лівого берега» Макса Левіна

LevinНадвечір 3 липня біля міста Боярка Київської області в ДТП постраждала сім’я відомого фотографа видання «Лівий берег» Макса Левіна.

Про це повідомила головний редактор видання Соня Кошкіна.

За словами журналістки, Макс Левін із дружиною та двома дітьми їхав дорогою Боярка — Забір’я, коли із зустрічної смуги вилетіла «Audi Q7» і врізалася в машину журналіста.

Унаслідок аварії дружина Левіна з множинними переломами перебуває в лікарні, там же і його син – у нього забій головного мозку, дитину зараз перевозять із Боярки до дитячої обласної лікарні. Поки що додаткової фінансової допомоги родина не потребує.

Соня Кошкіна пише, що водія «Audi Q7» звуть Іван Федорко.
13567407_1215996648422834_3755485681219700963_n13600055_1216006765088489_6933246819613070479_n

За її словами, він ледве тримався на ногах і розмахував посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС України. Після ДТП Федорко зателефонував своєму знайомому, який приїхав і почав розповідати поліції, що за кермом був він, а не ветеран МВС. Коли Федорка доставили для огляду (на предмет наявності алкоголю в крові) до лікарні, він звідти просто втік! Точніше – відбили власні охоронці. Силою.

Згодом вдалося встановити й особу винуватця – ним виявився уродженець с. Бахмач Бахмацького району Чернігівської області та один з директорів «Укрзалізниці» Іван Федорко. Соня Кошкіна і далі продовжує стежити за резонансною аварією, хоч і дещо емоційно:
— Виновник ДТП – Иван Федорко. Это уже точно – подтвердили свидетели, да и сам Макс его узнал.
Федорко — кадровый железнодорожник, сейчас – директор
по грузовым перевозкам и логистике «Укрзализныци». Должность эта – и официально и неофициально – считается одной из самых «хлебных» на УЗ. И Федорко себя чувствует очень и очень. Официально на нем записана скромная квартира в Киеве на Днепровском районе, на ул. Раисы Окипной. Живет же в роскошном поместье в Забирье, неподалеку от которого произошло ДТП. По документам, его авто – старая «Тойота Камри» 2011 года выпуска, фаршированное Audi «висит», видимо, на ком-то из родичей. Дочка Федорко, кстати, живет в Лондоне. Ну, а че. Как там у Пелевина: всякий орк мечтает заработать денег и свалить в Лондон. Да. По классике. 

Судя по словам тех, кто Федорко знает давно и хорошо, побухать он любит. И садиться за руль сильно нетрезвым (а на месте ДТП он просто на ногах не стоял) — нормальная практика для него. Кстати, его часто видят в Конотопе. Вроде как там у него тоже какая-то «точка» — сейчас выясняю (если тут кто чем подсобит – спасибо). 


Из больницы, как мы знаем, он сбежал. Точнее, двое охранников увезли. Сейчас его ищут. Что-то мне подсказывает: найдут. Правоохранители делают даже больше, чем могут. Кстати, к структурам МВД Федорко отношения никогда не имел. Корочка его липовая (признаться, сразу насторожило, что на фотке для якобы
«корочки МВД» он снят в форме другого ведомства. Сама эта «Ассоциация ветеранов» — тоже не структура МВД, обычная общественная организация.
По ссылке – еще
новости и слова свидетеля.  Если вы вдруг увидите где-то этого упыря – прошу, срочно сообщайте. Чего точно нельзя допустить, так это чтобы он покинул страну. Можете также спросить о его местонахождении у его друзей: Виталия Журавского, Алексея Кривопишина и Александра Иванько (бывший начальник Главка пассажирских перевозок УЗ), с которым они вместе в школе учились.

Є вже реакція і профільного міністерства на цей випадок. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив зі своєї сторінки у Facebook, що наполягатиме на звільненні чернігівця.

-Щодо ситуації з ДТП за участю співробітника «Укрзалізниці» Івана Федорка.


Насамперед хочу принести свої вибачення постраждалим. Зранку звернувся з вимогою до 
Wojtek Balczun невідкладно звільнити винуватця впродовж сьогоднішнього дня. Сподіваюся на об’єктивне розслідування цього інциденту з боку правоохоронних органів.

На сьогодні місцезнаходження одіозного чиновника невідоме, мобільний його вимкнений. Слідчі дії тривають.

Ще статті по темі

Back to top button