КультураНовини

У Чернігів знову «завітає» Чехов: розпочинається 6-й театральний фестиваль

Уже традиційно Чернігівський молодіжний театр зустрічає квітень своїм фестивалем «Чеховська весна». Цього року він відбудеться вшосте. «Чеховська весна» розпочинається 7 квітня і є своєрідною візитівкою театру, адже «Молодіжка» – єдиний театр на теренах нашої держави, що у своєму репертуарі одночасно має чотири вистави за п’єсами великого класика: «Дядя Ваня», «Іванов», «Чайка», «Вишневий сад».

Фестиваль насамперед розрахований на самих акторів, адже ми з ними ще раніше домовилися, що вони обов’язково повинні поринути в талант Чехова, його геніальну драматургію, дуже характерні образи, втілені у п’єсах, – зазначає головний режисер-художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Геннадій Касьянов. — Адже його творчість – справжнє свято інтелігентності.

За словами пана Касьнова практично вся трупа буде задіяна у фестивальних виставах. До речі, «Вишневий сад» іде на цій сцені ще з 1997 року, а роль Фірса у виставі виконує один із засновників Молодіжного театру Олександр Максяков, який уже 16 років живе та працює в Дніпропетровську, але весь цей час він приїжджає у театр грати саме Фірса. Приїде зі столиці і колишній актор «Молодіжки» Щукін грати у «Чайці».

-Не хочу хвалити ані себе, ані наших акторів, утім, знаю, що все буде зіграно дуже талановито. І, погодьтеся, в наш буремний час Чехов просто необхідний, бо він дасть змогу трохи відволіктися від повсякденності та поспостерігати за долями героїв вистав. Отже, бажаю всім нашим глядачам-любителям театрального мистецтва хоч би чотири ці дні зосередитися на вічному. І задля цього наш колектив зробить усе можливе! – зазначив Геннадій Касьянов. 

Квитки на всі вистави театру коштуватимуть 30 гривень.

Ще статті по темі

Back to top button