Економіка

Замглайський дитячий будинок закупив найдорожчий в Україні новокаїн

Рекорд із закупівлі за найвищою ціною знеболювального препарату новокаїн встановили у дитячому будинку на Чернігівщині.

Про це свідчать дані моніторингу «Наших грошей» фармацевтичних закупівель у системі «Прозорро».

В огляд потрапили 137 угод із закупівлі розчину новокаїну медичними закладами в різних регіонах України за останні чотири місяці.

Розчин новокаїну 0,5% купували за ціною від 8,41 до 23,34 грн за упаковку з десяти ампул 5 мл. Середня ціна становила 14,98 грн.

Більша частина замовників купувала препарат дешевше, і найнижча ціна була в Київської обласної лікарні № 2 за угодою з «Київмедпрепаратом» (8,41 грн за упаковку).

Найдорожчий новокаїн виявився для Замглайського дитячого будинку-інтернату (Чернігівська обл., Ріпкинський район). ТОВ «Добрий лікар» продало його по 23,34 грн, що втричі дорожче від вищевказаної найдешевшої закупівлі й у півтора разу дорожче від середнього рівня.

Дитбудинок проводив відкриті торги на закупівлю препаратів. Переможцем тендеру мав стати великий фармдистрибутор «БаДМ», який зробив пропозицію на 8 % дешевше від «Доброго лікаря».

Однак згодом тендерний комітет коротко повідомив, що дистрибутор відмовився від укладання угоди, і контракт перейшов до дорожчого конкурента.

Власниками чернігівського ТОВ «Добрий лікар» є Юрій Щепінський та Олександр Семінько. Замглайський дитбудинок очолює Сергій Могильний.

Загалом 55 закупівель відбулись за цінами вище середньої. У цьому переліку найбільше дніпропетровських (8), донецьких (6) і київських (6) установ.

Найвищі ціни виявились у лікарень Донецької області – в середньому 19,09 грн за упаковку, що на чверть вище від загальноукраїнського рівня 15 грн (у дніпровців середній рівень близько 16 грн, у киян – 17 грн).

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button