Політика

Судний понеділок для екс-регіонала Єфремова (Відео)

Сьогодні о 13:45 у Печерському райсуді столиці розпочнеться слухання у справі про обрання запобіжного заходу колишньому голові фракції «Партії регіонів» Олександру Єфремову, обвинуваченому у сприянні організації «ЛНР».

Чи вдасться ГПУ залишити під вартою одіозного екс-регіонала, покаже час. У свою чергу прес-секретар Генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила, що прокуратуру на засіданні представлятиме слідчий Андрій Андрєєв – начальник Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань. Свого часу він перебував на посаді заступника прокурора Луганщини. Старшим групи прокурорів став Павло Кожухівський.

Сьогоднішньому судовому засіданню передувала низка пікантних фактів. Зокрема, один з адвокатів Єфремова Олександр Мельников стверджував про незаконність арешту його підзахисного та обіцяв витягнути його ще в суботу, 30 липня. Про судовий розгляд справи ще напередодні, в неділю, 31 липня, станом на 19.00 нічого не знав і не збирався до суду. Один із головних свідків ГПУ у справі Єфремова екс-регіонал Володимир Ландік в ефірі телеканалу «Еспресо» зазначив, що у справі діяльності його колишнього однопартійця є чимало запитань. І не лише щодо організації ЛНР, а також і щодо оборудок у вугільній галузі та незаконного виведення грошей з України в РФ. Отже, роботи слідчим вистачить. І було б непогано, якби Єфремов одумався і пристав на пропозицію Юрія Луценка щодо можливої співпраці.

Ще однією пікантною несподіванкою в бекграунді фігуранта справи була поява дивного інтерв’ю.

Єфремов «спалився» на сепаратистському каналі. Колишній лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, якого нещодавно затримали за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, в ефірі одного з сепаратистських телеканалів розповів про своє ставлення до так званих ДНР і ЛНР. Таке відео з’явилося 30 липня в мережі Інтернет. Окрім того, Олександр Єфремов зізнався, що фінансує сепаратистів.

Однак бувалі користувачі інтернету за лічені години розпізнали в нарізці відео з інтерв’ю Олександра Єфремова, тож не повелися на цей фейк і маніпуляцію.

Нагадаємо, що інтерв’ю з’явилося 30 липня 2016 року на каналі «Свободный Донбасс». Інші відео цього каналу мають провокаційний або антиукраїнський зміст.

Поява такого відео доводить, що нині як у політичних колах, так і серед пересічних громадян, є чимало охочих надовго запроторити Олександра Єфремова за ґрати. І такі шанси є. Принаймні, в генпрокурора Юрія Луценка, який ще в суботу, 30 липня, на брифінгу ГПУ розповів про всі тонкощі справи Єфремова. Зокрема, Юрій Віталійович пообіцяв посадити екс-регіонала, адже це справа честі, і горня з його камери йому про це постійно нагадує. Також доповів про реальних свідків, які так само, як і екс-регіонал Володимир Ландік, готові співпрацювати зі слідством. А ще, окрім Єфремова, по справі проходитимуть й інші організатори ЛНР та всі, хто причетний до створення терористичних організацій на сході України.

Справа Олександра Єфремова тепер має вигляд реваншу за 2014 рік, коли його вже арештовували за організацію голосування в парламенті так званих диктаторських законів від 16 січня, що мали обмежити права та свободи українців.

Ще статті по темі

Back to top button