Політика

У Батурині відбувся форум активу «Нашого краю» (Фото)

У гетьманській столиці, у славному місті Батурині 3 грудня відбувся регіональний форум активу Чернігівщини політичної партії «Наш край». Тут зібралось близько сотні учасників. Вони обговорили успіхи та проблеми на шляху реформи децентралізації на Чернігівщині.

Саме «Наш край» почав активно допомагати в області процесу передачі влади на місця, отримуючи при цьому опір самої влади. Завдяки постійній напруженій роботі 5 об’єднаних громад вже успішно працюють, в 11-х у грудні пройдуть вибори голів і депутатів до місцевих рад.

— Сьогодні можемо сказати, що це єдина партія, яка послідовно відстоює інтереси місцевого самоврядування. Ми за те, щоб були сильні громади. Будуть сильні громади – буде сильна держава. Для нас важливо, щоб процес децентралізації відбувався ефективно й правильно, — Олександр Мазурчак, співголова політичної партії «Наш край».

Напружена робота в напрямі децентралізації продовжується і зараз, кажуть представники політичної сили.

— Ми розробили звернення від депутатів обласної ради до депутатів ВР, щоб вони якомога швидше розглянули 10 законопроектів, які сьогодні конче необхідні в роботі об’єднаних територіальних громад. І законопроект щодо передачі землі поза межами населених пунктів, повноваження старост, — Ірина Грозенко, керівник виконавчої дирекції Чернігівського відділення всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

Завдяки наполегливості та послідовній роботі команди «Нашого краю» 6 грудня народні депутати пообіцяли влаштувати в парламенті день місцевого самоврядування та прийняти важливі законопроекти для розвитку об’єднаних громад.

Наприкінці зустрічі учасники форуму прийняли Резолюцію.

Ще статті по темі

Back to top button