Суспільство

Чернігівець запропонував альтернативу пам’ятнику Леніну

Встановити пам’ятник князю Мстиславу Хороброму на місці пам’ятника Леніну – петиція з такою пропозицією з’явилася у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

«Князь Мстислав Володимирович Хоробрий – перший літописний Чернігівський князь, який після перемоги під Лиственом співуправляв з Ярославом Мудрим і розвивав наше місто, яке обрав за свою столицю. Саме за його правління було закладено Спасо-Преображенський собор.

На жаль, у Чернігові немає жодного пам’ятника цій людині.

Отже, пропоную звести пам’ятник князю Мстиславу на місці постаменту пам’ятника Леніну, де зараз знаходиться меморіал «Воля або Смерть»(що наразі має неестетичний вигляд і псує краєвид міста)», – написав автор петиції Олексій Муцький.

До кінця збору підписів залишилось 30 днів.

Станом на 6 жовтня петицію підписали 3 особи із 250 необхідних.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. А треба обов»язково ставити на подіум якого- небуть ідола? Розпитайте чернігівців, чи хто знає Мстислава Хороброго? Ні? То навішо нам це?

    1. Люди вообще мало что знают о своей истории, так что теперь ничего не ставить? Пускай дальше хрюкают и знают только Шевченко небесную сотню? Так по вашему? Ему к слову стоит памятники и в Европе, мы же вроде туда полем. Нет?

  2. Краще на це місце герб Чернігова поставити. Такий як на стенді міськвиконкому. Но ні в якому разі не такий як в облдержадміністрації

  3. это ли не совок)давайте тризуб,чего уж там

Back to top button