Суспільство

Депутати проголосували за «проблемні» лічильники

Сьогодні, 28 лютого, Чернігівська міськрада за другою спробою підтримала програму встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання жителям обласного центру за кошти міського бюджету.

За відповідне рішення проголосували 23 депутати.

Під час обговорення програми депутати мали питання щодо контролю ціноутворення, тендерних умов при закупівлі та витратних матеріалів при встановленні лічильників.

Для прикладу, на скільки раціонально закладати транспортні витрати на установку 1 лічильника більше 100 грн.

Тому було прийнято рішення покласти ці функції на профільну комісію, що має забезпечити раціональне використання бюджетних коштів. Як відомо, програма встановлення лічильників води за бюджетні кошти охоплює чернігівців, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Коло таких осіб визначається за фактом виникнення права на житлову субсидію та її оформлення.

На програму з міського бюджету виділяють понад 19 млн грн. За ці кошти в квартирах жителів міста передбачається встановити майже 23 тисячі лічильників холодної та гарячої води. Програма розрахована на чотири роки і буде завершена в 2020 році.

Як ми вже повідомляли, в цьому питанні кілька сумнівних аспектів: завищена вартість лічильників, не прописані зобов’язання для чернігівців і, мабуть, найцікавіше – лічильники на гарячу воду встановлюватиме комунальне підприємство, що продає населенню тільки холодну воду і фактично до «гарячої теми» не має жодного стосунку.

Ще статті по темі

Back to top button