Суспільство

«Електрична економія»: українцям радять не «транжирити» кіловати

Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високі температури і масове вмикання кондиціонерів.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України просить громадян і підприємства максимально скоротити споживання електроенергії в липні-серпні для уникнення відключень.

«Ситуація складна. Зростає споживання, особливо в денні години в зв’язку з підвищенням температури. Не працює залізниця по енергетичному вугіллю Аш. Звертаємося до населення, підприємств – максимально скоротити споживання в липні-серпні для запобігання відключеннь і отримання вимушеної «допомоги», для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону», – зазначив заступник голови Міненерговугілля Олександр Светелик.

Зазначимо, що напередодні було ухвалене рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, навантаженні київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високі температури і масове вмикання кондиціонерів. Разом з тим на низці блоків АЕС триває ремонтна компанія, робота Південно-Української АЕС обмежена через брак охолоджувальних потужностей.

Як відомо, з 1 березня 2016 року мінімальний тариф на електроенергію для населення зріс на 25% – до 57 копійок за кВт/год. Наступний етап підвищення тарифів на електроенергію для населення почнеться 1 вересня.

Джерело: http://tyzhden.ua/

Ще статті по темі

Back to top button