Суспільство

Патрульні затримали п’яного за кермом, який намагався вчинити з ними бійку

10 квітня о шостій ранку екіпаж патрульної поліції отримав інформацію, що в напрямку вулиці Шевченка рухається автомобіль Hyundai Santa Fe, водій якого, можливо, перебуває в стані алкогольного сп’яніння.

Помітивши попереду позашляховик з орієнтування, патрульні на службовому автомобілі почали наближуватися до нього. Водій Hyundai, скоріш за все, також побачив патрульний автомобіль, бо спочатку чомусь різко натиснув на гальма, а потім одразу почав набирати швидкість.

Наздогнати машину та змусити водія зупинитися патрульні змогли лише, коли стрілка на спідометрі їхнього службового авто показувала далеко за 60 км/год. Вийшовши з машини, водій, не чекаючи, що говоритимуть поліцейські, намагався засипати їх запитаннями про причину зупинки, ввімкнені маячки і про те, чому поліція його переслідує, але вимова його помітно підводила.

Патрульні ж представилися і дали відповіді на всі його запитання. А ось на запитання самих поліцейських громадянин відповідав заплутано і не переконливо, проте досить зухвало. Патрульні також звернули увагу на те, що чоловік дуже хвилюється, – руки у нього тремтіли, обличчя почервоніло. І слухав він не стільки поліцейських, скільки своїх друзів-пасажирів, які також вийшли з авто й «консультували» його, як треба поводитися з правоохоронцями. Проте всі їхні поради кудись поділися, як тільки патрульні повідомили, що все фіксується на відеокамеру.

Водію було запропоновано пройти тест на алкоголь, на що він погодився, але попросив підійти до свого автомобіля. Патрульні зрозуміли, що водій щось замислив, тож, коли він різким рухом відчинив водійські дверцята, намагаючись заскочити всередину, поліцейські заблокували дверцята і не дали йому там зачинитися. Після неодноразового прохання поліцейських заспокоїтися, та навіть після попередження про можливе застосування до нього наручників, водій продовжував чинити опір поліцейським і не виконував їхні законні вимоги. Тому надягти на водія наручники таки довелося. Та й це його не зупинило – чоловік намагався штовхнути і вдарити одного з патрульних.

Після проходження медичного освідування на стан алкогольного сп’яніння, який підтвердив підозру патрульних, на затриманого водія (ним виявився 26-річний чернігівець) було складено два протоколи: за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) і ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Посвідчення водія у громадянина було вилучено, а автомобіль евакуйовано на штрафмайданчик. Подальшу долю правопорушника вирішить суд.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button