Суспільство

Прокуратура відмовилася від четвертої черги забудови по Жабинського

Через проведені генпідрядником будівництва прокурорського будинку по вул. Жабинського коригування зменшено площу земель, які мають забудовуватися.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Так, із закріплених за прокуратурою області 1,3 га під забудову підпадає лише 0,28 га, які знаходяться поза територією залізничного парку. Від забудови четвертої черги прокуратура області відмовилася.

Окрім цього, прокуратура наголошує, що існуючі зелені насадження буде збережено та всі подальші будівельні роботи проводитимуться виключно в межах сформованого будівельного майданчика.

Також, генпідрядником будівництва за ініціативою прокуратури області в черговий раз скориговано план забудови, внаслідок чого від межі виділеної ділянки зроблено відступ довжиною 22 метри. Таким чином, будь-яке «накладення» будівництва на земельну ділянку, передбачену під парк, виключено.

Додамо, що прес-служба прокуратури наголошує, що відмовляється від будівництва четвертої через суспільний резонанс та невдоволеність громадськості. А ось порушень у законодавстві при будівництві прокуратура не вбачає.

Як відомо, виконавцем будівництва цього будинку є забудовник Григорій Пузан, директор ТОВ «Житлобудсервіс», який відомий у Чернігові будівництвом багатоповерхівки на березі Стрижня.

Нагадаємо, що на останньому засіданні виконавчого комітету, мешканці прилеглих до будівництва будинків просили міського голову Владислава Атрошенка зупинити 3 та 4 чергу будівництва, котра, за їх словами, залазить на територію залізничного парку.

Однак, на виконкомі остаточне рішення щодо цього скандального питання так і не було прийняте.

Нагадаємо, що рішеннями Чернігівської міської ради від 29.11.2013 та 30.01.2014 прокуратурі області надано дозвіл на розробку, а в подальшому затверджено проект землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки площею 1,3 га для будівництва житлового-адміністративного комплексу.

Надалі рішенням Чернігівської міської ради від 12.03.2015 створено Парк культури і відпочинку «Залізничний» площею близько 2 га, що прилягає до території будівельного майданчика. При цьому конкретні межі майбутнього парку так і не було не визначено.

Джерело: pik.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button