Суспільство

Церква заборонила чернігівського Семаргла і він зник

Нещодавно в соціальних мережах чернігівці опублікували світлини одного із символів Чернігова – міфічної істоти Семаргла. Кілька років тому цю скульптуру мали намір встановити на Валу (щоб було помітно при в’їзді в місто), але чернігівське духовенство не розділяло цю ідею, тому Семаргла так і не встановили.

2

Подейкують, що і у владних коридорах не було одностайної позиції щодо цього.

«Семаргл справді був виготовлений та доставлений на задній двір будівлі, яку згодом назвали «Голівуд». Хоча доставили його в Чернігів набагато пізніше, ніж було відмовлено в його встановленні. Забрали його з майстерні лише тому, що вийшли всі терміни його зберігання. Не можу стверджувати на 100%, але начебто за його було сплачено більше 100 000 доларів США. Приїхав він в розібраному вигляді: сама скульптура окремо, а камінь, на якому він має стояти, окремо. Був згодом запакований від чужих очей, де й залишився. Після відкриття «Голівуду» подальша його доля мені невідома», — зазначає голова релігійної громади давньослов’янської рідної віри «Коло Сіверщини» міста Чернігова Анатолій Ярошенко.

Ще статті по темі

9 коментарів

  1. На йух церкву! Поверніть Семаргла.

  2. Вирішіть нарешті, місто та його мешканці керують своїм майбутнім чи церква? Колись електрику церква називала злом, а тепер в кожній церкві лампочки стоять. Їздити на дорогих машинах та бути головними персонажами в скандалах їм біблія дозволяє, а скульптура буде заважати? Нехай виступають проти написів на парканах, проти пиятики в кожному дворі, проти війни, яка вбиває людей, проти зубожіння, проти корупції у владі, проти свавілля можновладців, проти занедбаного медичного забезпечення, проти знищення природи. А вже опісля можна буде вислухати їх думку й щодо скульптур. І то, тільки вислухати, а не прийняти в якості наказу.

    1. Вони не можуть засуджувать і критикувати владу , бо вона від бога 🙂

  3. Чергова дурисвітна акція від московських попів — ще один доказ їхньої гнилості і неуцтва!

  4. Церковь вне государства и не должна вмешиваться в жизнь общества.
    Кодирует свою паству и стрижет, при этом не плохо живет, навязывает свои придуманные каноны. Нужно различать Церковь и Веру.

  5. Семаргл — это языческий божок! О чем вы люди? Захотели истукана установить? Как хорошо что Бог этого недопустил!

    1. Ты на язычество не накидывай лямку. Любишь христа так переломись пополам и подставляй рожу под пощечины . Ведь так вас учит христосик

  6. Прочитала и ничего не поняла. Семаргл это кто\что? Почему духовенство не разделяло взгляды на его установление? В заголовке сказано «Церква заборонила», а в новости совсем ничего о запрете. Почему спросили только представителя язычников? Почему у доховенства не поинтересовались?

    Ничего не понятно, плохая новость. Не умеете изьясняться — не пишите вообще. Закрыть ваш бесперед (че лайно). это неуважение к читателям такие новости публиковать.

  7. Симаргл должен стоять в древнем городе. Ведь христианские церкви нам не мешают

Back to top button