Суспільство

Уроки на кризі: на Чернігівщині рятувальники вчили зимових відчайдухів

В умовах нестійких морозів лід дуже слабкий і надзвичайно небезпечний, тож існує реальна загроза рибалкам та любителям відпочинку на льоду провалитися та потрапити у крижану воду.

Щоб запобігти виникненню нещасних випадків на водоймах взимку, фахівцями Борзнянського та Ріпкинського районних підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області проведені профілактично-роз’яснювальні заходи серед рибалок на річках Борзенка та Дніпро, а саме неподалік райцентру Борзна та селища Любеч.

16237996_576054252602449_2002832490_nРятувальники в ході спілкування нагадали громадянам правила безпечного перебування на льоду, наголосили на необхідності мати з собою засоби зв’язку й порятунку, а також тепло вдягатися аби уникнути обмороження та не допускати вживання спиртних напоїв, адже це уповільнює відчуття небезпеки.

Крім того, фахівці ДСНС розповіли правила поведінки у разі провалу під кригу, а також надання невідкладної допомоги у критичній ситуації. Аби рибалки закріпили отримані знання, рятувальники вручили їм листівки з короткими інструкціями правил безпечного перебування на льоду.

Ще статті по темі

Back to top button