Суспільство

Чотири варіанти як чернігівцю купити квартиру

Середня зарплата в Україні складає 5374 гривень, а у Києві — 8649 гривень. Найдешевша квартира у Києві коштує 25-30 тисяч доларів, тож назбирати на власне житло середньому українцю практично нереально. Портал «Сегодня» розповів чотири способи, як все ж купити квадратні метри.

Варіант 1. Збирати гроші.

Якщо з зарплатою 8 тисяч гривень щомісяця відкладати по 10%, за рік можна накопичити близько тисячі доларів. З такими темпами власне житло стане реальністю років через 20, за умов збереження цін та відсутності девальвації.

Варіант 2. Договір довічного утримання.

У Києві існують варіанти укладання договору з пенсіонерами. Сім’я піклуватиметься про стару людину, а після її смерті стане власником житла. Коштуватиме така квартира 10 тисяч доларів. Крім того пенсіонеру одразу потрібно заплатити не менше 10%, а також щомісячно платити умовну тисячу гривень, а також за комуналку.

Варіант 3. Кредит.

Деякі банки реалізовують конфісковане житло, яке можна придбати в кредит. Перший внесок — 25%, та щорічна переплата — 18%. Якщо квартира коштує 700 тисяч гривень, то за 10 років банку доведеться виплатити 1,1 мільйона гривень.

Варіант 4. Поїхати на заробітки.

Наразі за кордоном працюють від 6 до 8 млн українці, більшість з яких неофіційно. У Польщі в середньому платять 400-600 євро на місяць, у Канаді — 1500 доларів, але влаштуватись туди складніше. Якщо все ж вийде поїхати до Північної Америки, а там протягом п’яти років відкладати по 30% від доходу, то на квартиру у Києві цих грошей вистачить.

Ще статті по темі

Back to top button