Спорт

«Буревісник» майже не помітив «Фаворит»

Основна частина чемпіонату України у чоловічій волейбольній Суперлізі виходить на фінішну пряму, проте головна боротьба за потрапляння до четвірки найкращих команд загострилася ще більше.

На матчі одинадцятого туру в гості до чернігівського «Буревісника» завітав аутсайдер цьогорічних змагань волейбольний клуб «Фаворит» з міста Лубни.Проте навіть цей суперник міг доставити неприємності нашій команді, тому головний тренер «Буревісника» Микола Благодарний налаштовував своїх гравців на боротьбу, аби не втратити важливі очки.

Перший матч одразу розпочався з потужної гри чернігівських волейболістів і вже стала помітна різниця у класі гравців, навіть за тієї умови, що за «Буревісник» грають переважно студенти.

У першому сеті чернігівці просто «змели» свого суперника, перемігши 25:13. У наступному сеті гості також не змогли налагодити свою гру, а тому знову поступились з рахунком 25:19. А ось вже в третьому сеті «Фаворит» будь-що намагався вирвати перемогу, однак і тут фортуна була на боці господарів майданчика, які зуміли дотиснути волейболістів з Лубнів на «більше-менше» — 29:27. Закономірна «суха» перемога дозволила чернігівцям здобути важливі три залікові бали.

«Буревісник» мав на меті розвинути свій успіх і у другому матчі. Сценарій матчу був майже схожим з попереднім. Перші два сети занесли собі до активу чернігівські волейболісти, перемігши в них з рахунком 25:20 та 25:11, а ось у третьому дещо розслабились та дозволили виграти партію гостям з Лубнів – 25:18.

Аби не очікувати «сюрпризів» головний тренер господарів вимушений був знаходити потрібні слова перед початком четвертого сету. І гравці «Буревісника» почули свого наставника та досить легко виграли 25:16.

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – «Фаворит» (Лубни) – 3:0 ( 25:13, 25:19, 29:27 )

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – «Фаворит» (Лубни) – 3:1 ( 25:20, 25:11, 18:25, 25:16 )

Після одинадцяти турів чернігівський «Буревісник – ШВСМ» набирає 28 очок та наразі залишається на шостій позиції у турнірній таблиці національної волейбольної Суперліги.

Наступні свої поєдинки наші волейболісти проведуть на виїзді у Хмельницькому, де зіграють з місцевим «Новатором». Матчі пройдуть 17 та 18 лютого на майданчику СК «Новатор». У разі здобуття в гостях залікових балів, «Буревісник» зможе, скоріш за все, піднятися вище у турнірній таблиці та впритул наблизитись до четвірки найкращих колективів, які продовжать боротьбу за медалі у наступній стадії змагань.

16586702_679812995524904_286383415_o

Ще статті по темі

Back to top button