Спорт

Школярі і студенти в армії: на Чернігівщині відбувся патріотичний квест (Фото)

Близько двохсот юнаків із усієї області протягом 3-х днів випробовували свої сили у армійській справі у справжній військовій частині, що у селищі Гончарівське на Чернігівщині.

Така можливість старшокласникам та студентам випала в рамках обласного національно-патріотичного заходу «Я – патріот!», що проводився з метою підвищення престижу військової служби, формування та пропаганди здорового способу життя, виховання морально-психологічної стійкості та почуття патріотизму.

Перед початком змагань присутні вшанували пам’ять військовослужбовців частини, які поклали своє життя під час захисту України в ході антитерористичної операції.

Під час заходу учасники проживали у казармах, проходили теоретичні та практичні навчання із військової і тактичної підготовки.

Крім цього, команди змагалися у спортивних дисциплінах: біг на 100 та 1000 метрів, метання ручних гранат, стрільба з автомата та підтягування.

У командному заліку серед учнів 9-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів переможцями стали представники Коропського району, друге місце посіла Борзнянщина, треті — юнаки з Куликівського району. Серед студентів вищих навчальних закладів перемогла команда Чернігівського національного технологічного університету. Наступного року організатори обіцяють долучити і дівчат.

Фоторепортаж і текст Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button