Краса та здоров'я

За тиждень 60 жителів області захворіли на гострі кишкові інфекції

Державна установа «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що проведення комплексу заходів з профілактики захворювань на ГКІ та попередження спалахів серед населення області триває.

З метою своєчасного реагування продовжується щотижневий моніторинг випадків захворювань та заходів, направлених на попередження ускладнень ситуації з ГКІ.

За період з 16.09 по 22.09.2016 року в області захворіло на гострі кишкові інфекції 61 особи, з них дітей — 33 (на минулому тижні 64 та 33 відповідно). По м.Чернігову захворіло 29 осіб, з них 17 дітей. Реєструвалися поодинокі випадки, групових захворювань та спалахів не було.

Під час проведення епідрозслідування, встановлено фактори, що могли сприяти захворюванням на ГКІ: у 17 — м’ясні продукти, у 13 випадках — молочні продукти (молоко, кисляк, сметана домашня), у 11 — яйця курячі домашні, у 1 — кондитерські вироби, у 19 — інші продукти (в т.ч. у 13 випадках — фрукти/овочі, у 5 випадках — рибні продукти).

Ситуація з кишкових інфекцій в області знаходиться на контролі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Ще статті по темі

Back to top button