Суспільство (відео)

Асфальт чи квіти: зелену зону між дорогами на Рокосовського чекають зміни (Відео)

Чернігівські громадські активісти через мережу Фейсбук запідозрили керівництво управління житлово-комунального господарства в бажанні заасфальтувати разом із відновленим дорожнім покриттям по вулиці Рокосовського і зелену зону на розподільчій смузі.

«Виявилось так, що в новому проекті не передбачена зелена зона між цими дорогами, тобто вона мала піти також під асфальтування. Коли вже почали питати, навіщо прибирати цю зелену зону, нібито вони вже змінили проект назад і вже не передбачено тут асфальт, але достеменно не відомо, тому що нового проекту я взагалі не бачив», — громадський активіст Павло Муравейко.

Були навіть припущення, що після асфальтування ділянку, на якій нещодавно висіли вазони з квітами, заставлять ящиками із заморськими рослинами – катальпами – 17 тисяч за штуку.

«Можливо, хотіли поставити сюди деревця, яких накупили у великій кількості, і не знають, куди їх тепер притулити. Але це не варіант – асфальтувати зелену зону. А потім на нього, можливо, ці дерева ставити», — Павло Муравейко, громадський активіст.

Проте головний комунальник міста Ярослав Куц запевнив, що смуга залишиться зеленою, однак без фінансових вливань не обійдеться – додадуть каменю. Мовляв, через те, що взимку дороги посипають сіллю – вся рослинність там згорає.

«Асфальтувати її не будуть. Там зараз проектанти обговорюють можливість, щоб зробити її без огорожі, адже поліція хоче, щоб вона там була. І створити там своєрідну структуру, посеред якої ростимуть квіти. Зробити якусь композицію з каміння і квітів», — Ярослав Куц, керівник житлово-комунального господарства ЧМР.

Жителі мікрорайону також одностайні в наповненні розподільчої смуги між дорожніми полотнами, та із зеленню прощатись не бажають.

— Зелена зона. Бачите? Ви хотіли б, щоб її заасфальтували? – Ні, не хотіла б. – А як краще щоб було? – А краще, щоб там стояли знову ікебани. Щоб були квіти або зелененька…

— Зелена зона щоб була.

— Нехай вона буде зеленою. Так красивіше.

Можливо, комунальники справді хотіли закатати землю в асфальт, можливо, то був тільки один із запропонованих варіантів реконструкцій – це залишиться загадкою. Головне – щоб чернігівці долучались до обговорень змін, які відбуваються в нашому місті, а не тільки покладались на думку проектантів.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Все дороги делают(восстанавливают) за счёт всех Автовладельцев, с момента 2012года, т.е. когда отменили тех. осмотр. И налог на дороги перенесли в оплату каждого литра топлива, покупаемого на заправках города или района… Теперь понимает ли народ, как всех НАЕ.АЛИ!!!!!!!

Back to top button