Суспільство (відео)

«Буде дуже боляче»: діти благають чернігівську владу не знищувати спорт (Відео)

Велоспорт Чернігову не потрібен. Управління спорту міста все-таки ухвалює рішення закрити його секцію в дитячій спортивній школі № 1, район вулиці Рокоссовського. Обґрунтування – недоцільно.

«У наказі написано про закриття відділення велосипедного спорту з 6 січня 2019 року. Отже, я потрапляю під скорочення», — Андрій Кармелюк, тренер із велоспорту.

«Прийнято рішення про закриття секції. Тому що там працюють тільки два тренери, результату немає. Займається 21 вихованець. Не зовсім доцільно – там немає інвентарю, немає бази, щоб показувати результати», — Андрій Дериземля, керівник управління сім’ї, молоді та спорту ЧМР.

Потрібні результати. Здоровий спосіб життя, активне дозвілля – це другорядне. Думку батьків, громади міста можна не питати. Діти – не важливі.

«Якщо закриють, я не знаю, як мені далі бути. Тут і друзі мої, і тренування і щоб час вільний кудись подіти», — Олексій Василенко, вихованець секції велоспорту, 11 років.

«Я не знаю, що буде, але я дуже засмучусь. Буде дуже боляче», — Іван Михайленко, вихованець секції велоспорту, 10 років.

«Не переживу. Страшно», — Олександр Ющенко, вихованець секції велоспорту, 10 років.

«Якщо закриють велоспорт, мені буде дуже сумно», — Владислав Голота, вихованець секції велоспорту, 10 років.

«На жаль, прийшов і сказав: «Усе, секції не буде. Я дуже хочу займатись. Мамо, що робити?», — Олександра Іванова, мати вихованця секції велоспорту.

Дітей просто залишають напризволяще на вулиці. Ніхто не думає, чого вона їх навчить. А позитив спортивних секцій нівелюється доцільністю.

«Дитина розвивається, росте. Це ж наші захисники. Я проти закриття», — Катерина Євдокимівна, бабуся вихованця секції велоспорту.

«Тут можна виплеснути всю свою злість, енергію. Нових друзів знайти», — Олексій Клименко, вихованець секції велоспорту, 13 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові розгорівся велоскандал

Злість та енергія знайдуть собі вихід. Але кого це хвилює? Це вже проблеми поліції. В спортивних секціях діти насамперед знаходять собі наставника, який, крім спорту, ще й навчає їх жити.

«Андрій Ігорович у нас дуже мужній, сильний і для мене приклад», — Олександр Ющенко, вихованець секції велоспорту, 10 років.

«Він дуже добрий, він нас поважає і ми його поважаємо», — Олексій Василенко, вихованець секції велоспорту, 11 років.

«Тренер Кармелюк – сам колишній спортсмен. Виступав у збірній України. Брав участь у міжнародних змаганнях в Австрії, Чехії, Польщі», — Олександр Брічеєв, голова Федерації велоспорту в Чернігівській області.

Звісно, можна знайти інший вид спорту, іншу секцію, іншого тренера. Але тенденція псевдорозвитку спорту в місті просто вражає. Діти не встигають підбирати собі спортивні гуртки за місцем проживання.

«Я колись займався шашками, але їх перенесли дуже далеко. Тому я вирішив займатися велоспортом», — Володимир Василенко, вихованець секції велоспорту, 9 років.

Спорт, спортивна фізкультура стають предметом розкоші. Тільки для тих, у кого є гроші. А дітям доводиться благати владу про шанс на щасливе дитинство.

— Будь ласка, не закривайте велосекцію.

— Будь ласка, не закривайте велоспорт.

— Поважні представники влади міста Чернігова, не закривайте нашу секцію велоспорту, це наш зв’язок із друзями і тут дуже прикольно.

«Для дітей це буде дуже велика втрата, тому що вони займаються справою, яка їм дуже подобається», — Інна Василенко, мати вихованців секції велоспорту.

«Це просто удар по велосипедному спорту взагалі. Для чого ми робимо інфраструктуру в місті, для чого робимо велодоріжки?», — Олександр Брічеєв, голова Федерації велоспорту в Чернігівській області.

На вівтар гарного асфальту і міста для туристів поступово лягають освіта, медицина, спорт. І у батьків дітей-вигнанців логічно виникає запитання – коли почнуть будувати місто не тільки для туристів, а й для чернігівців?

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Андрей Дериземля вероятно даже не вникал в проблему, или его ввели в заблуждение , ведь иначе он бы знал что велоспортом в школе у двух тренеров занимается более 30 детей!!!

  2. Да нет,надо закрывать однозначно.А открывать казино бары , узаконить продажу наркотиков. Это более перспективное занятие для отмывания и зарабатывания бабла власть имущих. Пусть дети идут туда,там такие
    » тренеры» как Дериземля, научат их настоящей жизни.Научат как лгать изворачиваться ,крутится вертеться ,разводить лохов,прогибаться ,воровать и т.д. . А заниматься каким то велосипедами,это не серьёзно.

  3. Xотите сделать свoе телo кpaсивым как у спopтсменов? Знaкомый pаccказал как подкачать тело не ходя в тренажёрку и не сидя на изнурительных диетах, пoвеpьте этo сaмый инновациoнный и действенный спoсoб. вот мой pезультaт за две недели (извините за спам)! —- http://xx.org.ua/nefedov

Back to top button