Суспільство (відео)

«Буде всесвітній потоп – нас затопить усіх», – Куц заспокоїв постраждалих від зливи з вул. Декабристів (Відео)

Дві години ці люди провели під землею. Це жителі вулиці Декабристів, яку 30 червня затопило після зливи. З ліхтариками і камерами вони пішли самі перевіряти зливову каналізацію, аби довести, що червневий, а потім і липневий потоп сталися не через нібито аномальну зливу.

«Наші люди зібралися в понеділок. Ризикуючи своїм життям, люди полізли в ці труби, познімали всі засмічення та всі порушення, які є в цих трубах», — постраждала від потопу Лариса Савенко.

Жителі вулиці Декабристів прийшли на ранкову розширену нараду до мера, аби «відкрити йому очі». У зливовій каналізації люди знайшли не лише купи сміття, будматеріалів, трави і піску, а й чиїсь врізані каналізаційні труби. Міському голові поклали на стіл фотографії, аби він переконався в цьому.

«Про яку ми говоримо Європу», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Водночас гості ранкової планірки запевнили, що комунальники, які мусили б за місяць прибрати сміттєві та піщані затори в зливовій каналізації, досі нічого не робили. І не з’ясували, хто незаконно врізався у зливову каналізацію.

«Ми чекали, що працівники дорожньої служби, працівники КП «АТП – 2528», все ж таки пройдуть по цих трубах, подивляться, де є засмічення, і вживатимуть якихось заходів, на той час, коли ви приїжджали до нас на вулицю разом із Волоком і він вам казав, що була прочищена дорога, фактично він просто вас обманював», — постраждала від потопу Лариса Савенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому місто затоплює – думки чернігівців

Першим не витримав звинувачень на свою адресу начальник міського управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц.

«Коли буде всесвітній потоп, то затопить усіх у тому числі», — начальник Чернігівського міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

Головний комунальник міста повідомив, що нині оголошено тендер на розчищення каналізації, адже вартість робіт обчислюється мільйонами і це потребує проведення прозорих публічних торгів. Результати будуть відомі вже 10 серпня.

 «Є процедура, але вона тривала. Я написав гарантійного листа, дав купу гарантій, щоб підрядчик приїхав чистити без грошей. Так, він обіцяв зробити це в середу, перенесли на п’ятницю, дай Бог, щоб він у п’ятницю приїхав, але це не одна машина, це ціла техніка», — начальник КП 2АТП-2528» Руслан Волок.

Міський голова Владислав Атрошенко претензій до комунальників теж не висловив. Постраждалим жителям вулиці Декабристів, які прийшли на планірку, він порадив набратися терпіння аж до наступного року. Повний обсяг робіт, зокрема, розчищення та будівництво зливнівки, може коштувати понад 50 мільйонів гривень. Цьогоріч Чернігів не може собі дозволити такі витрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Із кожної люстри йшов стовп води», – люди кажуть, що бездіяльність ЖЕКів призвела до затоплень квартир

«Ми розробляємо проект, де будуть стадії, тобто ми подивимося, як за мінімальні кошти мінімізувати ризики підтоплення. Скоріше за все, це буде формування накопичувальної ємності на місці стоянки», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На розширеній нараді звітував і головний земельник міста Василь Дмитренко – за перший рік роботи управління земельних ресурсів. Тут теж роботи непочатий край. За перші 6 місяців 2018 року відомство недоотримало понад 40 мільйонів гривень від земельних платежів.

«Податковий борг зі сплати за землю становить 40,2 млн грн. Це відповідно до даних Державної фіскальної служби, зокрема із земельного податку понад 22 млн грн і з орендної плати 18 млн грн», — начальник міського управління земельних ресурсів Василь Дмитренко.

Найбільші боржники – державні підприємства, підприємства-банкроти, а також ті, хто користується земельними ділянками незаконно. З ними працюватимуть правоохоронні органи. До речі, цьогоріч земельне управління має отримати майже 200 млн грн.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Головний комунальник міста повідомив, що нині оголошено тендер на розчищення каналізації, адже вартість робіт обчислюється мільйонами і це потребує проведення прозорих публічних торгів. Результати будуть відомі вже 10 серпня.

    Тендер начали проводить, а Дальше Интереснее…

    «Є процедура, але вона тривала. Я написав гарантійного листа, дав купу гарантій, щоб підрядчик приїхав чистити без грошей. Так, він обіцяв зробити це в середу, перенесли на п’ятницю, дай Бог, щоб він у п’ятницю приїхав, але це не одна машина, це ціла техніка», – начальник КП 2АТП-2528» Руслан Волок.

    Тендер только обьявили, а письма гарантийные уже пишутся от атрошки???

Back to top button