Суспільство (відео)

Будинок без газу: день сьомий епопеї (Відео)

Мешканці будинку на вулиці Пирогова 1, які протестують проти встановлення загальнобудинкового лічильника, ще й досі залишаються без газу. Та люди уже зібрали підписи і запевняють, що сорок шість квартир із 53-х готові за власний рахунок купити індивідуальні лічильники, аби тільки їм не встановлювали загальнобудинковий. Однак, й тут «Чернігівгаз» ставить свою умову.

«Токо украинские. На карман. Польские считают точнее, а украинский, як бешений», — мешканець Олександр Прокопенко.

Люди просять включити газ, та монополіст шантажує: лише за умови встановлення лічильника.

«Вони не хочуть усувати проблемую. Будемо виплачувати», — мешканець Артур Гурський.

Біля будинку люди помітили будівельні бригади. Щоб газівники не нарікали на блокування їхньої роботи, містяни викликали патруль. Та невідомі швидко зібрали драбину і втекли

— Скажіть, яке у вас було завдання? Ви будете газ підключать? Йдіть до майстрів і питайте.

Мешканці запевняють, газівники увімкнуть газ лише з установкою лічильника на будинок

«Я приїхав з роботи. Нікому не треба», — мешканець Артур Гурський.

Юристи заспокоюють містян та радять звертатися до суду. Діляться своєю практикою і пояснюють, що Феміда зазвичай схиляється на бік мешканців.

«Суд керується тим, що кожен має право сплачувати лише за особисто спожитий газ, адже, якщо в будинку можуть бути  й не житлові приміщення, чи магазини, то кількість використаного газу розраховується на усіх однаково. Є не правильною», — адвокат,практикуючий юрист Іван Петрикей.

Та мешканці не здаються. Запевняють – вимагатимуть своїх законних прав в будь-який метод.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. «Чернігівгаз» пояснює ще раз — газ перекритий, через аварійну ситуацію. Поки мешканці не дадуть доступ газовикам до мереж для усунення проблеми, ніхто на себе не візьме відповідальність пустити газ.
    Згідно із законом, облік газу повинен бути забезпечений до 01.01.2018 року. Держава вирішила, що на будинку, де споживають газ тільки на приготування їжі ставляться загальнобудинкові лічильники. Тому дії газовиків цілком законні. Всі процедури погоджені з балансоутримувачем. Він не може відмовитися від установки лічильника за кошти Оператора ГРМ. До того ж прилад встановлюється на частині газопроводу, який знаходиться на балансі «Чернігівгазу».
    Тобто, якщо цей будинок з якихось причин до 01.01.2018 року не розраховуватиметься по приладу обліку (хоча доказів того, що «Чернігівгаз зробив все від нього залежне, щоб лічильник був встановлений), Оператор ГРМ не має право постачати мешканцям газ. Про це мешканцям неодноразово розповідалося. Будинковий лічильник повинен бути встановлений, а далі люди можуть вирішувати питання за індивідуальною установкою кому як зручно і наскільки дозволяють фінансові можливості.
    «Чернігівгаз» і так достатньо витратив часу, коштів і нервів на цей об’єкт. Але газовики не відмовляються від своєї роботи — ліквідувати витік і поставити лічильник. Тому компанія черговий раз просить ініціативну групу зв’язатися з «Чернігівгазом», щоб обговорити це питання.

Back to top button