Суспільство (відео)

Чернігівський нардеп став яблуком розбрату на 14-й сесії облради (Відео)

14-та сесія обласної ради вже традиційно перетворилася на арену політичних розбірок. 30 питань порядку денного депутати проголосували менше ніж за півгодини, решту часу сперечалися на тему постаті народного депутата України Олега Дмитренка. Депутати облради згадують його вже другу сесію поспіль. Кажуть, він втручається у роботу новоствореної Срібнянської ОТГ. Суперечка долетіла навіть до столиці.

«На минулій сесії обради депутати прийняли звернення до Президента, Голови Верховної Ради, Генпрокурора та директора Національного антикорупційного бюро, в якому повідомили про тиск нардепа Олега Дмитренка на Срібнянську селищну раду. Схоже, це звернення  залишилось без уваги, адже депутати знову заявляють про тиск, тепер уже безпосередньо на них», — говорить журналіст Яна Титенок.

Поки столиця вивчала звернення обласних обранців, на документ критично відреагувала Срібнянщина. У цьому запевнив депутат Микола Дейкун. До порядку денного сесії він вніс питання про скасування депутатського звернення про начебто тиск на органи влади у Срібному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обласні депутати Чернігівщини говорять про тиск на них депутата Верховної Ради

«Стала громада ініціатором, направила мені, голові обласної ради, 70% депутатів Срібнянської селищної ради підписалися, звернулася районна рада, що жодного тиску ніколи не було», — зазначає депутат обласної ради Микола Дейкун.

Утім, обласні обранці своє попереднє рішення хочуть залишити чинним. Через це, пояснює депутат Сергій Пащенко, нардеп Дмитренко взявся тиснути і на них.

«Наскільки я знаю, мені, єдиному депутату, не прийшли звернення від народного депутата, а решті 63 депутатам обласної ради прийшли звернення нардепа Дмитренка стосовно того, щоб кожен надав роз’яснення, чому голосували та як саме голосували за моїм зверненням», — розповідає депутат обласної ради Сергій Пащенко.

Сергій Пащенко докинув дров до багаття – просто на сесії запропонував внести до порядку денного ще одне звернення до Кабміну, в якому просить тимчасово призупинити в Україні процес передачі землі громадам, допоки на Срібнянщині не владнається політична ситуація. Депутат Дейкун проти звернення.

«Колега наш хоче зробити там якийсь переворот», — говорить депутат обласної ради Микола Дейкун.

«Пащенко запропонував звернення, давайте проголосуємо – годі лізти в наші повноваження», — наголошує депутат обласної ради Дмитро Блауш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відзнаки від уряду і Верховної Ради: на сесії нагородили тих, хто працює на благо Чернігівщини

Під час голосування депутати не скасували свого попереднього рішення сесії, в якому повідомляють Києву про тиск Дмитренка на органи влади в Срібнянській ОТГ. Питання не набрало достатньо голосів. Не призупинили і процесу передачі землі громадам, бо за звернення до Кабміну проголосували лише 13 депутатів. Очільник області Валерій Куліч шоу в сесійній залі назвав політичною грою.

«Ми входимо у політичний сезон передвиборчий, і таких цікавих політичних ситуацій найближчим часом ми будемо бачити багато», — зауважує голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Дискусійним було і питання щодо передачі лісів області за територіальним принципом новоствореним громадам. Укотре депутатам не вистачило голосів – цього разу для Семенівської ОТГ.

«Це питання болюче для всіх ОТГ області, звернення про передачу лісів громадам вже були, але, на жаль, громадам було відмовлено. Якби комплексно підійти до вирішення цього питання… моя особиста думка, що всі райагроліси на території об’єднаних громад треба передати в комунальну власність», — зазначає депутат обласної ради (НАШ КРАЙ) Ірина Грозенко.

До питання передачі лісів Чернігівщина таки підійде комплексно. Депутати проголосували за створення робочої групи, яка вивчатиме питання і готуватиметься, можливо, вже на наступну сесію.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button