Суспільство (відео)

Обласні депутати Чернігівщини говорять про тиск на них депутата Верховної Ради (Відео)

Президія Чернігівської обласної ради в переддень сесії продублювала всі питання, які розглядатимуть обласні обранці. Насамперед – тепер уже на обласному рівні – згадали повінь у Чернігові. Наголосивши, що допомога постраждалим передусім залежить від місцевої влади.

«У будь-якому випадку, якщо люди хочуть відшкодування збитків, вони повинні мати офіційні документи, а це актом комісії може бути тільки підтверджено», — говорить Валерій Куліч, голова Чернігівської ОДА.

Дискусійними стали питання щодо передачі лісів області за територіальним принципом новоствореним громадам. Сьогодні відкоша в цьому питанні отримала Семенівська ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині підтримали аграріїв-експортерів олійних культур

«Це питання болюче для всіх ОТГ області, звернення про передачу лісів до громад вже були, але, на жаль, громадам відмовили», — зазначає Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

На сесію виноситимуть і дивні питання: обласна рада скасовуватиме свої ж недавні рішення. Деякі депутати пов’язують це з тиском на область одного з народних депутатів. Інші називають рішення, яке хочуть скасувати, а саме про тиск депутата Верховної Ради на місцеве самоврядування на Срібнянщині, емоційним.

«Ухвалювати рішення якісь необґрунтовані, на емоціях, із голосу я вважаю, що це негоже для обласної ради», — зауважує Микола Дейкун, депутат Чернігівської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісгоспи Чернігівщини – у власність ОТГ

«Народний депутат Дмитренко не тільки приватизував весь Срібнянський район, а й тисне на депутатів обласної ради, щоб вони звітували, як кожен голосував із цього питання», — говорить Сергій Пащенко, депутат Чернігівської обласної ради.

«Вимагає прозвітувати перед ним. Він же не цар. Він вимагає прозвітувати», — зазначає Олег Авер’янов, депутат Чернігівської обласної ради.

Загалом традиційно було багато технічних питань. Серед важливих – до медичних закладів області невдовзі може дійти гуманітарна допомога у вигляді автомобілів «швидкої».

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Хотят отжать леса в частную собственность? Поэтому и ОТГ их не отдают?Когда уже наворуются?

Back to top button