Суспільство (відео)

Чернігівці бунтують: батьки не готові знову відправити своїх дітей на «дистанційку» (Відео)

Карантинна загроза дистанційного навчання нависла над Черніговом. Хоч влада всіх рівнів вживає заходів, що наразі відтерміновують навчання вдома, проте курс на коронавірус уже взято, і навряд чи найближчим часом епідеміологічна ситуація покращиться. Врятувати вчителів, дітей і батьків може лише масова вакцинація. А рятувати є від чого. Чернігівські мами, татусі, бабусі й дідусі дуже і дуже проти дистанційки.

Чернігівці відповідали на запитання: «Як ви ставитеся до того, що чернігівські школи знову можуть закритися на карантин?»

«Дуже погано ставлюся. Тому що дітей повинні вчити вчителі, а не батьки».

«Ну навіщо? Діти і так попропускали. Цілий рік не навчалися. А що це за заняття, якщо дистанційно?»

«Дуже погано. Іду якраз по старшого до школи. Я не маю педагогічної освіти, щоб я йому це все сиділа та пояснювала. Вчитель є вчитель, він цього навчався і він це краще пояснить».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи підуть із понеділка школярі Чернігівщині на дистанційне навчання, – коментар головного освітянина області

«Я вважаю, що треба вакцинуватися, щоб не було карантину. І щоб ця хвороба швидше від нас відходила».

«Для дітей, я вважаю, дуже погано, і для батьків погано. Діти повинні бути в школі, вони повинні спілкуватися. А так вони сидять удома, батьки нервують, навчання не таке, як у школі».

«Я за те, щоб усі провакцинувалися і щоб карантину не було. Усі мої знайомі, родина провакцинувалися. Це вирішення проблеми».

«Ставлюся позитивно, тому що ми навчаємося дистанційно і в приватній школі. А ось тим, хто ходить до школи, кому ні з ким дитину залишити. То, звісно, тоді – ні».

«Моя учениця – в третьому класі. Два роки по пів року ми пропустили. Дитина навіть не розуміє, в якому вона класі, скільки років вона навчалася».

«Тривалий час, вважаю, що це недобре. Має бути спілкування вчителя з учнем, має бути відпрацьоване домашнє завдання».

«Погано. Тому що діти повинні навчатися в школі».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button