Суспільство (відео)

Лікарі назвали домашній продукт, який узимку може замінити овочі та фрукти (Відео)

Осінній авітаміноз з’являється начебто через зниження кількості вітамінів, які ви споживаєте з їжею, як наслідок – утома, занепад сил і депресія. Але цю істину, що прижилася в наших думках, спростовують лікарі.

«Депресія пов’язана з нашим внутрішнім світом, із нестабільністю в сім’ї, на роботі, в країні», — розповідає Алла Красненко – лікар-гастроентеролог ЧМЛ №2.

Осінній авітаміноз для України, багатої на натуральне м’ясо, молоко, овочі та фрукти, – це міф. За літо людина отримує стільки вітамінів, що їх вистачить аж до Нового року, переконані медики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегтися від метеозалежності – практичні поради

«Вважається, що до Нового року всі овочі свої вітаміни зберігають. У нас короткий час нема – січень, лютий, березень, а у квітні вже зелень. Авітамінозу в нас точно не може бути, хоч би через те, що в нас є свіже м’ясо», — запевняє Алла Красненко – лікар-гастроентеролог ЧМЛ №2.

Навіть якщо активний фруктово-ягідний сезон позаду, є багато овочів, багатих на вітаміни, – помідори, огірки, перці, капуста, морква, зелень. Медики радять додавати їх до щоденного раціону, поки вони свіжі, дешеві і, головне, натуральні.

«Ми живемо в країні, де є натуральні продукти. У нас є натуральне м’ясо, овочі є цілий рік, яблука цілий рік, морква, буряки, капуста цілий рік», — продовжує Алла Красненко – лікар-гастроентеролог ЧМЛ №2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Під час зустрічі із зміями поводьтеся скромно і толерантно», – поради зоологів

Підтримати організм до наступного літа допоможе збалансоване харчування. Одним словом, медики радять їсти усе, чого забажав ваш організм. Але не забувайте про міру.

«Найкорисніше харчування – яйце на день. В одному жовтку стільки вітамінів! Добова норма вітамінів, мікроелементів і жирів, ми маємо, чим замінити овочі та фрукти», — говорить Алла Красненко – лікар-гастроентеролог ЧМЛ №2.

Після Нового року, коли на столі вже не буде домашніх огірків, перців і помідорів із дачі, лікарі радять більше гуляти на сонці та дихати свіжим повітрям. Тоді ваш організм буде захищений від впливу депресій та авітамінозів.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button