Суспільство (відео)

«Льодоступи»: чудо-винахід для слизьких тротуарів Чернігова (Відео)

Зима – пора підвищеного травматизму. Лід, намерзлий чи спресований сніг стають своєрідною ковзанкою, що часто приводить чернігівців до міських травмпунктів. Одне з порівняно недавніх «ноу-хау», що допомагає від падіння, – льодоступи. Це спеціальні пристрої, що вдягаються на підошву взуття та мають стальні шипи.

«Щоб не впасти на льоду. Там металеві шипи, які не дають вам підсковзнутись і впасти. Не так давно почали користуватись попитом. Останнім часом популярні», — Валентина, продавець спортивного магазину.

— Ідуть на будь-який розмір, тобто на будь-яке зимове взуття. Берете верхню частину, вдягаєте на носок, другу натягуєте на п’ятку. Шипами вниз. Ці шипи входять у сніг і відбувається гальмування.

Травматологи також радять узимку користуватись усіма можливими пристроями, що допомагають зберегти вертикальне положення.

«Льодоступи – річ хороша, проте, по-перше, люди в нас не дуже думають про свою безпеку, по-друге їх засмучує, що це певною мірою зайве. атрибути. В зовнішньому вигляді людини. Модельні черевички якщо взути, то льодоступи на них мають не дуже гарний вигляд», — Сергій Кушнір, завідувач травматологічного відділення Чернігівської лікарні №2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як рухатися, коли ожеледиця: інструкція

Коштують до 100 гривень. В інтернеті є й дорожчі та складніші варіанти. Для роздрібної мережі Чернігова це наразі новинка. Знайти важко. Переважно в спортивних магазинах. Чернігівці про них знають мало, але мають свої рецепти збереження рівноваги.

— Щоб не падати, на взуття пластир наклеюю. І ходиш і не падаєш.

— Без каблуків ходжу. – Допомагає? – Так.

— Бурочки і голоші у мене не слизькі. От я в них і ходжу.

Загалом проблема травматизму через падіння взимку є досить актуальною, тому травматологи радять чернігівцям не нехтувати власною безпекою на слизьких ділянках доріг.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Краща модель з шипами теж під п’яткою, ці не дуже допоможуть, бо найчвстіше їде п’ятка.

Back to top button