Суспільство (відео)

Найкращі медики області: на Чернігівщині нагороджували «Орденом святого Пантелеймона» (Відео)

Визначили найкращих лікарів і меценатів у сфері охорони здоров’я. На Чернігівщині в приміщенні обласної державної адміністрації пройшов фінал регіонального відбору – нагородження «Орденом святого Пантелеймона».

«Надзвичайно приємно вітати людей, які бережуть найдорожче, що ми маємо. Це здоров’я та життя наших людей»,- Андрій Прокопенко, голова Чернігівської ОДА.

«Дійсно віддають себе служінню народу, служінню своєї професії та роблять усе для того, аби покращити життя, здоров’я наших пацієнтів»,- Валерій Зуб, голова регіональної ради Ордена святого Пантелеймона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Медик, психолог і ветеринарний лікар Юрій Павлішен: тернистий шлях до висот керівника «Держпродспоживслужби» Чернігівщини

Святий Пантелеймон, або Пантелеймон-цілитель, був медиком за фахом і вшановувався як православною церквою, так і католицькою.

«Це великомученик. Перше століття християнства. Він за Христа віддав своє життя. Він був лікарем і лікував не лише ліками, але й молитвою»,- Петро Казновецький, протоієрей, настоятель чернігівського храму.

Загалом визначення кращого з кращих, за словами організаторів, відбувалося у формі голосування всіх охочих із подальшим визначенням переможців серед номінантів членами регіональної ради. Всього оцінювали за п’ятьма напрямками «Найкращий лікар», «Взірець служіння суспільству», «За досягнення в міжнародному співробітництві», «Новатор охорони здоров’я» та вручили відзнаку для молоді «Медаль святого Пантелеймона». Переможці поділились своїми враженнями від отриманих орденів.

«Відчуття серцебиття і радості за людей, які виліковуються і так само радіють, як і я зараз»,- Олександр Хіняєв, лікар УЗД, уролог Носівської районної лікарні, номінація «Найкращий лікар».

«Відчуття такого приливу радості. І оця нагорода надає особливої цінності нашій професії, адже, на жаль, не завжди роботу лікарів цінують, як на рівні держави, так і на рівні пацієнтів»,- Василь Шевчик, лікар-офтальмолог, номінація «Новатор охорони здоров’я».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відзначив двох медиків із Чернігівщини

«Ну, звісно, якесь піднесення. Я вважаю, що це аванс, бо… Працюємо і працювали, навіть не знаючи про цю нагороду»,- Валентина Хуторненко, голова ГО «Дитячий благодійний фонд», номінація «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я.

«Медицина в цей нелегкий час заслуговує на більшу увагу та підтримку. Тому це ще один доказ. Що медицина не осторонь, вона під пильним оком, тому це щонайменше мотивує»,- Михайло Колотило, лікар-кардіолог Ніжинської міської лікарні, отримав медаль святого Пантелеймона.

Загалом відзнака «Хрест Пантелеймона Цілителя» в Україні існує з 2009 року. З 2017-го започаткували вже «Орден святого Пантелеймона». Зараз це громадська нагорода, серед планів організаторів – зробити її державною.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button