Суспільство (відео)

У Чернігові невідомі обібрали багатоповерхівку – триває слідство (Відео)

Три ночі поспіль невідомі грабували під’їзд чернігівської багатоповерхівки по вулиці Івана Богуна, 48. Обікрали 5 поверхів – на кожному відрізали нові світильники з датчиками руху.

«Зрізали дуже обережно, таке відчуття, що працював професіонал», — відзначає голова ОСББ «Фафорит ІБ- 48» Лариса Трейко.

Цей житловий будинок входить до складу ОСББ. Його обслуговує компанія «Сервіс «Фаворит». Торік мешканці взяли участь у міській програмі з енергозбереження. У під’їздах будинку розпочали ремонти, встановили металопластикові вікна та двері, а також енергозберігаючі світильники з датчиками руху. З кожної квартири на ці заходи люди зібрали по 1 000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хід конем: ОСББ – шахраї, тому чернігівці платитимуть більше

«Хотіли, щоб було красиво, щоб було енергозбереження, щоб  менше платити за світло, але не вдалося», — говорить голова ОСББ «ФафоритІБ-48» Лариса Трейко.

«Це було красиво, це було зручно, це було економно для гаманця. Отже, комусь це не подобалося», — зауважує мешканка будинку Бондарук Тетяна.

Нині від темряви поверхи, де зрізали датчики руху, рятують звичайні лампочки. Вони горять цілодобово.

«Сусіди цю лампочку поставили, щоб було видно, бо і діти тут бігають, і пенсіонери ходять. – А ця горить цілодобово? – Так, економії нема», — розповідає голова ОСББ «Фафорит ІБ-48» Лариса Трейко.

«За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 ККУ – крадіжка. Карається позбавленням волі  до трьох років», — повідомляє речник Чернігівського відділу поліції ГУНП в області Юлія Ковтун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко не на короткій нозі з ОСББ

Із мешканцями будинку вже зустрівся слідчий поліції. Люди розповіли про свої підозри. Після інциденту це ОСББ готується стати активним учасником проекту «Сусідська варта», який невдовзі стартує в місті.

«Є такий проект, він розпочинається у місті – «Сусідська варта». До неї мають приєднатися деякі мешканці, які допомагатимуть правоохоронцям реагувати на певні ситуації, наприклад, комунальні правопорушення. Це буде чудово, і це допомога. Бо мешканці самі знають свої проблеми і, якщо що, то вони швидко зреагують», — говорить директор компанії «ОСББ-Сервіс «Фаворит» Оксана Мельникова.

А от швидко відновити зрізані ліхтарі мешканцям цього будинку не вдасться. Бо вартість одного становить приблизно 700 гривень.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Один фонарь с датчиком стоит 200-300 гривен, откуда 700?
    А куда они ставили металлопластиковые двери и зачем?

  2. На видео видно, что в подъезде есть общие балконы. Туда и ставили пластиковые окна и двери.

Back to top button