Суспільство (відео)

У Чернігові презентували унікальне видання про війну – «Вклонімося доземно українському солдату» (Відео)

Історії про звичайних людей, зібрані на сторінках не зовсім звичайної книги: у бібліотеці ім. Короленка презентували четверте, вже популярне в Україні, видання «Вклонімося доземно українському солдату». Це спільна робота військових журналістів нашої країни.

«Це історії про людей, замальовки такі про людей, їх емоції, переживання, їх подвиги, бо вони про себе не дуже розповідають, але коли з ними поряд знаходишся на бойових позиціях, то вони розкриваються», — розповідає начальник Регіонального медіа-центру Міноборони в Чернігові Вадим Мисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борець-одиночка, вбитий режимом: у Чернігові згадали відомого земляка

Ідея друкувати історії про захисників України виникла влітку 2014 року, щойно в Україні оголосили про антитерористичну операцію. Військові журналісти, які відвідують бойові точки, вирішили залишити в пам’яті поколінь правду про конфлікт на сході України. Нариси і замальовки про гарячий схід, про українських військовослужбовців, про побут на війні вони збирають уже п’ятий рік поспіль.

«Багато уже думок із приводу війни на Донбасі, але ми, військові журналісти, знаходимося там безпосередньо і на нульових позиціях, і на другому ешелоні, спілкуємося з цими патріотами, які з перших днів захищають нашу Батьківщину», — говорить начальник Регіонального медіа-центру Міноборони в Чернігові Вадим Мисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ЧЕline» презентував документальний фільм «Моя війна» на великому екрані

«Їхній подвиг, і цей подвиг повинні знати. Я думаю, що вони будуть дуже раді, бо це увіковічиться в паперовому примірнику. Вони там на сході дуже багато читають, я думаю, що їм буде дуже приємно», — зазначає психолог оперативного командування «Північ» Альона Сидоренко.

Після презентації примірники видання «Вклонімося доземно українському солдату» передадуть у чернігівські бібліотеки та навчальні заклади міста. Тим часом військові журналісти мріють уже про заключне видання цієї книги. Воно з’явиться, щойно на території України припиняться бойові дії і наша країна звільниться від ворога, обіцяють автори книги.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button