Суспільство (відео)

У Чернігові вартість встановлення «газу» на авто стає дедалі дорожчою (Відео)

Цього року любителі їздити «на газу» постали перед новим «бар’єром» для встановлення газобалонного обладнання. Тепер процедура має приблизно такий вигляд. Початок. Звертаєтесь до організації, що має ліцензію на встановлення конструкцій типу газобалонне обладнання.

«Ця організація має здійснити безпосередньо встановлення газобалонного обладнання і видати документи – свідоцтво на узгодження конструкції та акт прийому передачі, де зазначено, що вони встановили, параметри встановленого обладнання», — Олександр Кравченко, заступник начальника відділу організації реєстраційної діяльності сервісного центру МВС України.

Далі, а в цьому і ноу-хау, з встановленим ГБО автовласник іде до організації, що має підтвердити відповідність газобалонного обладнання вимогам безпеки дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Скручений» пробіг: автоексперт розповів, чи можна виявити обман (Відео)

«Відповідність ГБО вимогам безпеки дорожнього руху мають підтверджувати організації, визначені Міністерством інфраструктури», — Олександр Кравченко, заступник начальника відділу організації реєстраційної діяльності сервісного центру МВС України.

У Чернігові до «ліцензійованих» належить ТОВ «Автотехсервіс». Усього по Україні приблизно 10 таких організацій. Коштує послуга недешево – орієнтовно 3 000 гривень. Після цього переходимо до заключного етапу.

«Отримавши від них сертифікат відповідності, далі люди мають звертатись до територіального сервісного центру для проведення безпосередньо перереєстрації. Процедура перереєстрації транспортного засобу коштуватиме від 450 до 550 гривень», — Олександр Кравченко, заступник начальника відділу організації реєстраційної діяльності сервісного центру МВС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємося до зими: корисні поради чернігівським автовласникам (Відео)

Часу перереєстрація займає небагато, більше витратите на черги, ситуацію з якими погіршує карантин. Загалом процедура встановлення ГБО стає дедалі дорожчою, проте, як запевняють автовласники, це того варте.

«На даний момент, мені здається, їздити краще на газу. Це вигідніше набагато. Я заправляю 40 літрів газу і це мені обходиться десь у 400 гривень. Вистачає їздити тиждень. Якщо взяти і перевести це на бензин, то це щонайменше вдвічі дорожче обходиться».

«Вигідніше. На сьогодні вигідніше на газу».

«Газ дешевший удвічі. Але трішки витрата більша. Однак все одно значно дешевше».

Серед недоліків газу автовласники називають небезпечність устаткування, шкоду для авто, порівняно з бензином, і знову ж таки ту саму вартість встановлення. Проте наразі всі мінуси легко перекриваються єдиним плюсом – ціною.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button