Суспільство

Медовий Спас, доступна система «ProZorro» і тест-драйв парашутів: основні новини Чернігова та області за 19 серпня

Сьогодні, 19 серпня, в Україні відзначають Яблучний Спас і День пасічника. І ці свята органічно та невипадково об’єдналися, бо поєднання яблук і меду наповнює організм антиоксидантами, сприяє нормалізації роботи шлункового тракту, а також є просто смачними ласощами для дорослих і дітей.

Про цілющі властивості меду знають всі, але не всі обізнані, як правильно його вживати.

З 1 серпня всі державні тендери в Україні переводяться в електронну площину. Чернігівський юрист Микола Торбєєв спеціально для ЧЕline розказав, як працювати з системою «ProZorro».

ЧЕline вже інформував, що Олександр Єршов укотре опинився в центрі скандалу – побив волонтера та підпалив машину для АТО. Наразі пропонуємо фотопідтвердження на користь заможного життя одіозного екс-правоохоронця та понівеченої автівки.

Чернігівські військові науковці з Державного науково-випробувального центру провели іспити польських парашутних систем «Dedal». Вони призначені як для навчально-тренувальних, так і для бойових стрибків.

У Батурині відсвяткували Яблучний спас. Послухати молитви та освятити кошики із дарами природи – яблуками, грушами, медом,  до церкви Воскресіння  Господнього, що знаходиться у Цитаделі Батуринської фортеці,  прийшло чимало народу. Це не тільки місцеві мешканці, а й численні гості гетьманської столиці.

Незважаючи на погані погодні умови, на стадіоні ім. Гагаріна продовжується реконструкція. Нині тривають роботи з монтажу дренажної системи та автоматичного поливу поля.

Ще статті по темі

Back to top button