Суспільство

Штраф за «автоцивілку»: у поліції розказали про правила зупинки авто

На дорогах інколи стаються ситуації, коли єдиним порушенням водія є відсутність у нього «автоцивілки». Такі факти викликають дискусії й обурення серед автолюбителів. Водії звертаються до суду, мотивуючи це тим, що правоохоронці не мають права зупинити автомобіль лише для перевірки поліса обов’язкового страхування. Крім цього необхідна інша причина.

ЧЕline звернувся до прес-офіцера патрульної поліції в Чернігівській області Віталія Копистка по пояснення, як діяти в таких ситуаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський провайдер отримав штраф за трансляцію заборонених іноземних програм

«Такої причини для зупинки, як «тільки перевірити наявність «автоцивілки», взагалі немає. Коли скоєно правопорушення, особливо ДТП, то у водія перевіряється її наявність. Правила дорожнього руху передбачають, що є три обов’язкові документи, які повинен мати водій. Це посвідчення на право керування транспортним засобом, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та поліс обов’язкового страхування. Але якогось відпрацювання, щоб перевірити цей поліс, принаймні, ми в нашій патрульній поліції, не проводимо. Щоб дізнатися, чи має водій автоцивілку, його треба зупинити. Щоб зупинити, необхідно, щоб він порушив. А законної причини зупинки, щоб перевірити, чи оформлена «автоцивілка», немає», – розповів Віталій Копистко.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Навіть якщо і зупинили поліс пред’являєтся при складанні постанови

    1. Да их там набрали по объявлению, они даже не знают сами как правильно.

      1. Ви, як завжди, праві, залиште свій номер, я телефонуватиму для консультації.

Back to top button