Краса та здоров'я

8 природних продуктів-очисників, які варто їсти взимку

Дієтологи склали список природних продуктів-очисників, які найкраще їсти взимку.

Саме цими продуктами, які потрапили до списку, варто доповнити свій звичайний раціон взимку, щоб лишатися здоровим.

Броколі

Цей овоч забезпечить організм пристойною порцією вітамінів, а також виводить токсини з організму. Найкраще броколі готувати на пару. Цей овоч також чудово доповнить супи та овочеві рагу.

Сочевиця

Сочевиця – це один з найкорисніших продуктів харчування. Вона містить багато заліза, калію, магнію і вітаміну B, а також велику кількість рослинного білка. Сочевиця знижує рівень холестерину і цукру.

Каша із сочевиці поліпшує обмін речовин, нормалізує роботу сечостатевих органів, а також підвищує імунітет.

Грейпфрут

Цей фрукт знизить рівень холестерину, а також запобігає утворенню каменів у нирках і допомагає травній системі.

Крес-салат

Цей салат є природним сечогінним засобом, а також регенерує клітини всього організму. Окрім того, вживання крес-салат покращує стан шкіри.

Маш

Регулярне вживання маша знижує вміст холестерину, цукру і канцерогенних речовин у крові, знижує ризик появи атеросклерозу, нормалізує кров’яний тиск, зміцнює і підвищує еластичність стінок вен і артерій, запобігає утворенню ракових клітин.

Проростки маша покращують пам’ять, зміцнюють імунітет, допомагають відновити зір. Підтримують у нормі кісткові тканини, роботу нирок і регулюють гормональний фон у жінок. Вживання проростків сприяє профілактиці вірусних простудних захворювань.

Лимон

Для очищення організму варто щодня пити теплу воду з лимоном до прийому їжі. Лимон містить багато антиоксидантів і стимулює імунну систему, а також тепла лимонна вода забезпечує організм киснем і стабілізує рівень рН.

Авокадо

Авокадо – це справжній природний антиоксидант. Завдяки вітаміну С авокадо відновлює сил організму під час вірусних захворюваннях.

Авокадо є доволі цінним фруктом, що має благотворний вплив на численні органи нашого організму. Він концентрує і покращує пам’ять, зменшує можливість виникнення серцево-судинних захворювань і розвиток атеросклерозу.

Джерело: 24 канал

Ще статті по темі

Back to top button