Культура (Вiдео)

Generation P: як побороти професійне вигорання? (Відео)

Нервові клітини не відновлюються, а змарнувати їх – раз раз чхнути. Трансерфінг реальності, звісно, трендова форма мислення, втім, просто заплющити очі на всі свої проблеми та робочі негаразди неможливо.

Тож як впоратися з нервовим напруженням і запобігти професійному вигоранню? Секрети оптимізму сьогодні в Generation P.

І насамперед вирушаємо до експерта – практичного психолога. Адже тільки, знаючи причини, можна позбутися наслідків.

«Для будь-якої людини характерні підйоми і спади в життєдіяльності. Але, якщо напруження тривале, і людина його ігнорує у результаті формується стійкий емоційний стан, коли те, що приносило людині радість раніше, більше не радує. Більше того, якісь речі, які раніше людині подобалися, починають дратувати. Те саме відбувається і на роботі. Людину все дратує. У результаті накопичується напруження і воно провокує відчуття, що все допекло. Від усього втомився, відбувається узагальнення на всі сфери життя. Хоча точка завжди одна – треба просто в ній розібратися». — практичний психолог Інна Чистенко.

Отже, з одного боку, стрес – це все ж таки відносно нормальний стан у житті людини. Головне – не доводити до крайнощів. Проте, перш ніж питати порад і діяти, треба виявити відправну точку емоційного стану. Тож доведеться дозволити пані Інні залізти в мою голову.

Тож які методи запобігання професійному вигоранню? Мені потрібен план дій!

«Знайти своє – це завдання кожного. Оптимальним за відгуками є такий напрям, який усі дуже  люблять, – це йога», – радить психолог.

Йога – один із наймодніших і найдієвіших способів відшукати внутрішню гармонію та просто бути щасливим. Тож спробуймо відмовитися від оціночного сприйняття і просто бути щасливими.

Індійська філософія коріннями вросла в сучасну буденність. Проте знайомство з секретами пошуку внутрішньої гармонії європейське суспільство почало відносно нещодавно (приблизно років 12 тому).

Утім, наразі саме йога виявляється дієвим методом боротьби з нервовими стресами, і першим кроком на шляху до стресостійкості.  Світосприйняття справжнього йога і справді  відрізняється від світогляду звичайної людини. Життєвим поглядам майста можна навіть позаздрити. Ну що ж? Вирушаємо на пошуки «нірвани?».

Попри те, що, дивлячись на Павла, може здатися, що так зігнутися легко і просто – за його плечима довгі роки тренувань і фізичних навантажень.

Нарешті, переходимо до моєї улюбленної частини – медитація! Спокійна музика, релакс і починаємо заглядати всередину себе.  Трохи згодом проспівуємо магічний “ОМ” – ну власне і все! Справу зроблено: Я відмовилася від оціночного сприйняття і тепер справи в мене — ніяк . Утім, програму треба продовжувати, а отже, повертаємося до порад психолога… Що там ще загрожує нашій стресостійкості?

«Коли ми відчуваємо обурення, злість – це дуже сильна емоція. І є два виходи: можна протанцювати, а можна використовувати доступні види бойових мистецтв», — практичний психолог Інна Чистенко.

Отже, шановні, якщо на роботі начальник допік своїм нахабством, а через субординацію ви не можете поставити його на місце не словом, а кулаком  — вирушайте на ринг виплескувати свій гнів. Особисто я обрала вид бойових мистецтв ГУДО.

«Це змішаний вид бойових мистецтв, придумали його японці, зокрема сенсей учитель у 81 році. Якщо його порівнювати з чимось, то це більше зі змішаними єдиноборствами: там і ударна техніка, і борцівська техніка, і техніка в партері, і бойові задушливі прийоми», — президент Чернігівського обласного відділення федерації ГУДО України Андрій Макатьор.

ЗВУЧИТЬ ПОГРОЗЛИВО! Трішки нервую – утім, діватись нікуди Здається, я знайшла свій особистий метод запобігання нервовим стресам – ГУДО! Усім раджу.  Вважаю, саме час повернутися до психолога і дізнатися, як подіяли на мене випробувані методи.

«Два кольори, які характеризують ваш стан у цей час, дуже позитивні. Червоний колір — колір активності й енергії, зелений – колір праці, милосердя, завзятості та наполегливості. Тому, я вважаю, що ваш проект зараз у дуже хороших руках — УРА»практичний психолог Інна Чистенко.

Не можу стримати радощів. Результат, як-то кажуть, очевидний. А наостанок, на мою думку, найголовніша порада:

«Якщо я вмію працювати, то подумати, як я можу застосувати ці знання? Де? Яким чином? Як домовитися, застосувавши свої навички спілкування, з керівництвом, яке зазвичай зацікавлене в якості виконання роботи, щоб хоч би деякий час попрацювати віддалено, змінити картинку, навіть найкрасивіший офіс може почати дратувати»

Безперечно: графік офісу чи установи дисциплінує, проте, коли в липневу спеку засмагати доводиться в набридлому офісі, жодна нервова система не витримає. Утім, завдяки Всесвітній Павутині працювати зараз можна з будь-якої точки планети, адже головне – це результат  І повірте: прогресивні керівники теж знають, що фрілансери – найвідповідальніші працівники їхніх компаній.

У наступній програмі:

  • Годі лежати на дивані! Час активного відпочинку!
  • Ми спробуємо осідлати норовливого жеребця! Завітаємо на справжнє поле бою І навіть випробуємо новий вид активного відпочинку — серфінг без хвиль, проте з веслом

Усе це — за тиждень у Generation P!

Ще статті по темі

Back to top button