Суспільство (відео)

На Чернігівщині відбувся унікальний риболовецький фестиваль (Відео)

Десятки вудочок уздовж берега та в кілька разів більше рибалок, націлених на гарний улов. Так на Чернігівщині в місті Борзна проходив 8-й турнір із риболовлі серед учасників бойових дій, присвячений пам’яті загиблих в АТО 1 Афганістані земляків. У турнірі взяли участь 20 команд, приїхали й учасники з Києва.

«Згідно з вимогами спортивного рибальства, в цьому випадку кількість гачків не більше 5, кількість вудочок не обмежується», — Валерій Молотов, голова Борзнянського районного відділення Української спілки ветеранів Афганістану.

Рибалки почали полювати на рибу з 7-ї ранку, змагання проводили в один тур, на все про все – 4 години. І хоч риби в річці вдосталь, вполювати хоч би одну вдалось не всім.

Ті щасливчики, хто цього дня таки дістав із води лускату здобич, мали власні секрети, наприклад, особливий рецепт прикорму.

Утім, рибалки кажуть: без везіння теж нікуди. Так, одна команда з Борзни буквально на останніх хвилинах змагання впіймала чималеньку рибину.

На турнір завітали й поважні гості: голова державної служби у справах ветеранів війни, народні та чернігівські депутати. А тому всі питання, що наразі турбують ветеранів війни та бійців АТО, можна було поставити їм особисто.

«Усі народні депутати, працівники держустанов, ми хочемо, щоб ці люди були забезпечені усім необхідним. Постанова Кабміну була про виділення 2 гектарів земель під особисті селянські господарства. Учасники бойових дій першочергово отримуватимуть ці землі», — зазначив народний депутат України Валерій Давиденко.

«У нас спільні питання стосовно соціального захисту,тут можна розділити на дві частини: змагання, а потім обговорення питань, які стосуються сьогоднішнього дня, соціального захисту учасників бойових дій, нові питання, медична реформа», — Олександр Соколов, голова Чернігівської обласної спілки ветеранів Афганістану.

На державному рівні зокрема затверджені та передані на місцеві рівні програми щодо лікування та реабілітації поранених бійців

«Щоб гроші були закумульовані в громадській організації, а звітність йтиме до управління охорони здоров’я, щоб громада вирішувала, кого в Борзні треба вилікувати і хто потребує першочергово… чи запломбувати зуб за ці кошти, чи комусь допомогти у більш складній операції», — Артур Дерев’янко, голова державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Після чотиригодинного змагання найвідповідальніша місія – зважування. При цьому риба повинна бути живою. Цьогоріч із показником у 1 кілограм 160 грамів перемогла команда з Борзни, якій пощастило вловити найбільшу рибину на останніх хвилинах турніру.

Усі призери отримали цінні призи – карбонові вудочки.

Подарунки отримали й організатори турніру. Після нагородження присутні вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів, поклавши квіти до пам’ятника в центрі Борзни. Неформальне спілкування учасники турніру та гості продовжили з тарілкою запашної рибної юшки.

Ще статті по темі

Back to top button