Суспільство (відео)

Війна патріархатів: чи доречна вона в людському горі (Відео)

Трагічна подія в Запоріжжі перед Новим роком сколихнула всю Україну. Самогубця, який стрибнув із вікна, впав на маленького хлопчика, який у той самий фатальний момент із батьком виходив із під’їзду. Через отримані травми дитину врятувати не вдалося. І вже другим ударом для батьків стала відмова священика Московського патріархату здійснити відспівування. Мовляв, хлопчика хрестили в Київському патріархаті, а отже він не має права провести обряд.

Офіційна відповідь від Московського патріархату також збігається з думками священика. Там Київський патріархат не визнають, тому й обряд хрещення не визнають дійсним.

Такі дії обурили активістів, тож вони започаткували акцію «Принеси ляльку». Люди в багатьох містах України вже принесли іграшки до храмів, що належать до Московського патріархату. Залишають їх із гаслом: «Дитина ні в чому не винна», таким чином вони висловлюють підтримку родині. До протесту долучився і Чернігів, під прицілом опинились Спасо-Преображенський собор, Єлецький монастир і Храм усіх святих Чернігівських.

Пересічні чернігівці також висловили свою думку.

«Це взагалі неподобство. І я взагалі вважаю, що нічого робити Московському патріархату в Україні. У нас повинна бути тільки Українська церква і все».

«Гнати втришия московських попів. Все».

«Перш за все у людини в душі повинна бути не тільки релігія і всі політичні напрямки, а все ж таки повинна бути людяність і співчуття до отаких випадків».

«Неправильно зробив та й все».

«Я позакривав би ці Московські патріархати, всі храми. І зробив би українські церкви. Тому що вони взагалі знахабніли».

«Якщо по-моєму, то різниці між Богом немає ніякої. Я вважаю, що неправильно зробили».

«Начебто не однаково, в Київському чи в Московському. Все одно церква одна і віра одна. Звісно, це неправильно».

Журналіст: Марина Шолох

Оператор: Сергій Бутько

 Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Предлагаю признать УПЦ МП террористической организацией и закрыть ее, а имущество реквизировать в пользу государства. Следующим шагом, ввести налоги на все эти организации по оказанию населению магических услуг

    1. А чому ви пишете на мові агресора?

  2. Мої співчуття батькам. Але якщо вони охрестили дитину в УПЦ КП то чому вони не звернулись за похованням до цієї ж церкви

Back to top button