Суспільство (відео)

Зі зброєю та козацьким кулішем Іванівська громада зустріла Спас та свої іменини (Відео)

Так з піснями, танцями, розвагами для дітей, ярмаркою та польовою кухнею в селі Количівка Іванівська об’єднана громада влаштовує традиційне святкування, яке покликане об’єднувати та згуртовувати всі її села.

«Сьогодні у нас потрійне свято. Сьогодні – Спас Господній, сьогодні – день об’єднаної територіальної громади і сьогодні День села Количівка. Після об’єднання у нас стала дуже велика громада і дійсно потрібно проводити свято не для одного села. А для всієї громади», — Сергій Гарус, Іванівський сільський голова.

-Миприїхали сюди показати, які ми гарні, привітати всіх зі святом. Побажати всім здоров’я, миру, добробуту. Ну, і звісно ж, поласувати яблуками з медком.

— Це в нас свято, традиція вже 15 років. Ми день села святкуємо, а як громада стала так поприїжджали всі.

Справжньою родзинкою свята стала польова кухня, яку організувала громадська організація «Північні вовки», котра пригощала гостей свята духмяним лісовим трав’яним чаєм та козацьким кулішем. Вони навіть поділилися секретом своєї традиційної страви.

«Те, що потрібно так це дуже багато зажарки, дуже смачного сала, м’яса, цибулі, моркви. І виходить дуже гарний смачний, жовтенький куліш. Жодного ГМО. Ми сьогодні будемо частувати всіх гостей, сьогодні буде 300 – 350 порцій не менше», — Олександр Стрішний, громадська організація «Північні вовки».

«Північні вовки» радували гостей свята не тільки частуванням. Присутні мали можливість ознайомитись з презентованою ними виставкою макетів сучасного озброєння – міни, автомати, гранатомети, протигази, гільзи.

Самі ж святкування завершаться опівночі дискотекою під відкритим небом.

Журналіст – Олег Дешура
Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button